Ületunnitöö hüvitamine vaba ajaga

Küsimus: Kui lepitakse kokku, et ületunnitöö hüvitatakse vaba ajaga, siis kas ühekordset tunnipalka peab ikka maksma? Teisisõnu, kas ühe üle töötatud tunni eest peab töötaja saama ikka kokkulepitud tunnipalga ja lisaks vaba aega üle töötatud tunni ulatuses?

Näiteks kui töötajal tuli kuus tunde kokku 170 ja neist 10 on ületunnitöö, siis kas ta saab palka ikka 170 tunni eest. Kui töötaja tunnihind on 50 krooni, siis tööandja peab maksma 170 tundi * 50 krooni ja lisaks saab ta 10 tundi lisa vaba aega. Või ta saab ainult 160 tunni eest palka ja see 10 ületundi jäävad rahaliselt üldse tasustamata?

Vastus: Töötatud aeg tuleb igal juhul tasustada. Kui ületunnid hüvitatakse vaba ajaga, tasustatakse töötatud tunnid ühekordselt ning antakse lisaks vaba aega, kui aga ületunnitöö kompenseeritakse rahas, makstakse töötundide eest 1,5kordselt.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad