Ansip: uusi makse uuel aastal ei tule

Valitsusjuht Andrus Ansip andis täna riigikogule üle 2011. aasta eelarve, mis panevat tema sõnul aluse uueks majanduskasvuks.

Kuigi üleilmne majanduskriis pole peaministri sõnul kaugeltki läbi, on järgmise aasta eelarve kantud Ansipi kinnitusel eelkõige kahest suurest eesmärgist: majanduskeskkonna parandamine ja sotsiaalne sidusus ning turvatunne.

Peaministri selgitusel on valitsus keskendunud eelarvet koostades investeeringutele ja sellise keskkonna loomisele, mis toetaks majanduse uut tõusu, samal ajal sotsiaalset sidusust lõhkumata. "Oleme samm haaval liikumas kriisist väljumise faasist uue tõusu esimesse etappi. See ei juhtu üleöö. Kuid usun, et valitsus andis riigikogule üle "Uue majanduskasvu" eelarve," vahendas ERR.

Tuleva aasta riigieelarve kulude maht saab olema 6 miljardit eurot (ligi 94 miljardit krooni). See on viie protsendi võrra suurem käesoleva aasta 89,6 miljardi krooni suurusest eelarvest. Kasv tuleb peamiselt sellest, et taastuvad riigi poolsed sissemaksed pensioni teise sambasse.

Riigi tegevuskulud on tulevaks aastaks külmutatud.

Riigieelarve tulude mahuks on valitsus planeerinud 5,7 miljardit eurot. Seega on tuleva aasta eelarve defitsiit suurusjärgus 250 miljonit eurot, mis on 1,6 % sisemajanduse kogutoodangust.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad