Täna 7 aastat tagasi tegi EMT testkõne 3G võrgus

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

17 aastat tagasi

17.09.1993. Tollane majandusminister Toomas Sildmäe andis allkirja lepingule, millega RAS Ookean võttis lepinguga kohustuse tasuda 14 miljonit USA dollarit (168 miljonit krooni) Eesti-Soome ühisettevõtte, kalapulki tootva Esva võlast pankadele (see leping oli aluseks, millega välispangad käisid hiljem aastaid kohut ja lõpuks pidi Eesti riik 2007. aasta lõpus maksma välispankadele 242,8 miljonit krooni).

17.09.1993. Endisest Kirovi-nimelisest kalurikolhoosist reorganiseeritud OÜ Esmar asemele moodustati AS Esmar.

14 aastat tagasi

17.09.1996. RE Eesti Raudtee struktuuriüksus AS Edelaraudtee alustas tegevust Tallinna-Lelle-Mõisaküla ja Tallinna-Lelle-Viljandi liinil.

11 aastat tagasi

17.09.1999.Äripäev avaldas artikli 15.09.99 korraldatud osaluseksperimendist, mille käigus võttis Tallinna linnakohtu registriosakonna töötaja Annika Jürgenson 1500 krooni altkäemaksu selle eest, et organiseeris kiirema registrikande (artikli autor Peep Sooman pälvis Bonnieri preemia; Tallinna linnakohus mõistis 4.09.00 Annika Jürgensoni kelmuses süüdi ja mõistis talle kaheksakuulise vabadusekaotuse aastase katseajaga).

10 aastat tagasi

17.09.2000. Malta lipu all sõitev Kreeka tanker Alambra tekitas Muuga sadamas ulatusliku õlireostuse (Tallinna linnakohus arestis 26.09.00 tankeri, et tagada sellega Eestile ligi 50 miljoni kroonine kahjunõue; Alambra lahkus Eestist 16.05.01; 2004. aasta kevadel maksis Alambra omanikfirma kokkuleppemenetluse korras vaid ligi 9 miljonit krooni kahjutasu).

9 aastat tagasi

17.09.2001. Ansambli Kukerpillid kauaaegne liige Ike Volkov asus tööle Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti juhina, enne seda juhtis ta oma arhitektuuribürood OÜ VRK Projekt (Volkov lahkus linna peaarhitekti kohalt 6.02.07).

7 aastat tagasi

17.09.2003. AS Eesti Mobiiltelefon (EMT) avas esimesena Eesti sidefirmadest kolmanda võlvkonna testvõrgu, kui tollane majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen tegi esimese testkõne 3G võrgus EMT tollasele peadirektorile Peep Aaviksoole.

17.09.2003. ASi Kunda Nordic Tsement senise omaniku Soome kontserni Atlas-Nordic Cement asemel said ettevõtte uuteks omanikeks Rootsi kontsern HeidelbergCement Group (75%) ja Hollandi firma CRH Europe Holding (25%).

5 aastat tagasi

17.09.2005. Baltimaade suurim saetööstuste sisseseadet valmistav AS Hekotek omandas 100 protsenti Soome mehaaniliste puidutöötlemisseadmete tootja Lekopa OY aktsiatest.

3 aastat tagasi

17.09.2007. Fazeri kontserni toitlustusüksus Fazer Amica avas Saku vallas Tänassilma tehnopargis Eestis omataoliste seas tollal suurima teenindusköögi, mis läks maksma 80 miljonit krooni (alates 1.10.07 sai Fazer Amicast iseseisev ettevõte AS Fazer Amica Eesti).

2 aastat tagasi

17.09.2008. Euroopa Parlament avas oma tegevust kajastava internetitelejaama, mis hakkas edastama teiste liikmesriikide keelte kõrval saateid ka eesti keeles.

17.09.2008. Audiitorfirma Ernst & Youngi endine juhtivkonsultant Marko Rudi vahistati Äripäeva majandusseminaril (Rudi, keda USA riik kahtlustas neljas kuriteos –  internetikelmuses, kelmuses USA riigi vastu, altkäemaksu andmises ja rahapesu edendamises ning varjamises – anti USA õiguskaitseasutuste esindajatele üle 25.08.09; Rudist sai esimene Eesti kodanik, kes anti USAle välja).

17.09.2008. Kuulutusteleht Soov lõpetas paberil ilmumise ja jätkas edaspidi vaid internetiportaalina.

Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad