Agenditasu: töötasu maksmine § 31 korral

Küsimus: Töötaja tööülesandeks saab pikaajaliste rendilepingute sõlmimine klientidega (kolmanda osapoolega). Kas ma saan õigesti aru, et TLS-st tulevalt saab töötajaga sõlmida sellise töölepingu, kus töötaja hakkab töötasu saama vastavalt kliendiga sõlmitud rendilepingu alusel laekuvate summade laekumistele ja seda lubab teha TLS paragrahv 31 - kohaldatakse töösuhtes kokku lepitud tehingutelt makstava tasu maksmisele agenditasu maksmise sätteid (VÕS –d §679-682)? Kuidas aga tuleks käituda siis, kui töötaja töösuhe lõpeb/lõpetatakse varem kui saab otsa tööülesandena sõlmitud rendileping - kas on seaduslikku alust jätta töötajale tulevikus laekuvate rendimaksete osad välja maksmata?

Vastus: Põhimõtteliselt tõesti kohaldub sellisel juhul TLS par 31.

Töötaja ja tööandja peaksid kokku leppima sellise tasu arvutamise ja maksmise alused ehk millises summas või määras ja millisel ajavahemikul töötajale konkreetse tehingu sõlmimisse panustamise eest sellist tasu makstakse. Sätte eesmärgiks ei ole kindlasti töötajale kogu rendilepingu kehtivuse tähtaja jooksul igakuistelt rendimaksetelt tasu maksta.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

SimplBooks – kõige lihtsam raamatupidamis-
tarkvara

SimplBooksi veebipõhine raamatupidamistarkvara on oma lihtsuse ja soodsa hinna poolest mõeldud just eelkõige väikeettevõtetele. Meid kasutab üle 2500 ettevõtte ja raamatupidaja.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad