Mitu töölepingut ja maksimumkoormus

Vallavalitsuse hallatavates haridusasutustes (üldhariduskool, lasteaed ja kunstide kool) töötavad pedagoogid töötaksid mitmes asutuses korraga. Töölepingu sõlmivad töötajaga hallatavate asutuste juhid, aga raamatupidamine on vallavalitsuses. Näha on nii koormused kui tööaeg. Kui kokku on vormistatud 1,0 kohta, ei ole probleemi. Kui palju võib aga osaliste koormuste puhul maksimumkoormus olla? Kuidas lahendada, et pedagoog saaks töötada üle 1,0 koha?

Vastus: Tööaja sätete eesmärk on väga selgelt töötaja tervise kaitse. Selle eesmärgiga on kooskõlas, kui ka töötaja töötamisel mitme tööandja juures oleksid järgitud puhkeaja nõuded ja tööaja piirangud.
Kui töötaja töötab mitme tööandja juures, on selle järgimine siiski praktikas tihti võimatu, sest tööandjad ei tea töötamisest teiste tööandjate juures või töötamise mahust.

Samas Teie juhtumil, kus arvepidamine toimub tsentraliseeritult, oleks korrektne arvestada töötajale ettenähtud töötamise piiranguid. Tööandja on neile töötajatele ju ka erinevates hallatavates asutustes töötamisel ikkagi üks - vald. Seega vastaks seaduse mõttele, kui pedagoogide tööaeg jääks ka mitmes hallatavas asutuses töötamise korral kokku ikkagi õigusaktidega ettenähtud tööaja piiresse.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad