Autor: Lemmi Kann • 3. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Registreeritud töötus on vähenenud viis kuud järjest

Tänahommikuse seisuga oli Eesti Töötukassas arvel 72 314 inimest. Registreeritud töötute arv vähenes nädalaga 1130 inimese võrra, mis teeb registreeritud töötuse määraks 11,1 protsenti, teatas sotsiaalministeerium.

Registreeritud töötus on seega langenud viis kuud järjest ning töötuna arvel olevate inimeste arv on vähenenud selle ajaga ligi 23 000 inimese võrra.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on kätte jõudmas tööturu hindamise seisukohalt oluline aeg, sest sügise saabumisega hakkavad vähenema hooajalised töökohad.

„Samas on alanud ka õppeperiood ning kindlasti osaleb osa töötuna olnud noori nüüd aktiivses õppetöös. Eks järgmised nädalad näitavadki, milline on olnud nii hooajaliste tööde kui teiste suviste erisuste mõju töötuse langemisel. Loodame, et uusi töökohti lisandub veelgi ja registreeritud töötus jätkab langust, aga valmis tuleb olla ka selle mõningaseks tõusuks,“ märkis Pevkur.

Registreeritud töötuse määr oli Eestis kõige kõrgem selle aasta 12. nädalal, s.o 25. märtsi seisuga – töötuna oli siis arvel 95 244 inimest ja töötuse protsent oli 14,6. Aprilli algul vähenes esimest korda pärast kriisi algust registreeritud töötute arv 158 inimese võrra. Viie kuu jooksul on töötute arv vähenenud 22 930 inimese ning registreeritud töötuse määr 3,5 protsendi võrra.

2. septembri seisuga oli Eesti Töötukassal vahendada 2387 töökohta, sellest 2285 tööpakkumist Eestis. Kõige enam otsitakse õmblejaid (149), bussijuhte (130), müügiesindajaid ja -konsultante (104), veoautojuhte (99) ja ehitajaid (97).

Palgatoetuste lepinguid on sõlmitud sel aastal 7537 inimese tööle rakendamiseks. Ettevõtluse alustamise toetust on makstud 493 inimesele. Tööpraktikat on alustanud 2567 inimest. Tööharjutust on alustanud 503 inimest ning tööalast koolitust on alustanud 5977 inimest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700