Lugeja hääl: Eesti maksud suurendavad ebavõrdsust

Raamatupidaja.ee lugejate hinnangul on Eesti maksusüsteem tervikuna regressiivne ning ebavõrdsust suurendav.

„Kui rääkida maksudest ja maksude suurusest, siis tuleks ka alati rääkida sellest, kas need maksud on ebavõrdsust suurendavad või vähendavad. Eestis on maksud selgelt ebavõrdsust suurendavad. Riik mitte ei jaga ümber vaid võtab endale,“ leiab raamatupidaja.ee lugeja kommenteerides tööandjate manifesti, milles tehti ettepanek, et sotsiaalmaksu võiks edaspidi tööandja asemel tasuma hakata töövõtja.

Teine kommentaator varjunimega Saagem eurooplasteks märgib, et Eesti maksusüsteem on tervikuna regressiivne - suhtarvudes on vähemkindlustatute maksukoormus kõrgem kui enamkindlustatutel.

„Iga vaese inimese ostukorvis oleva kauba aktsiiside ja käibemaksu tõstmine suurendab regressiivsust. Ei saa kontekstist väljarebituna eraldi vaadelda sotsiaalmaksu, vaid kogu praegune postkommunistlik maksusüsteem vajaks euroopalikuks muutmist,“ kirjutab ta.

Kommentaator Galita nendib, et kui sotsiaalmaksu hakkab maksma töötaja, peab oluliselt ka miinimumpalka tõstma. „Eesti miinimumpalk on nii väike, et sealt ei ole võimalik enam mingeid makse maha arvestada, sest muidu ei lähe selle palga eest enam ükski inimene tööle, ennemini elab toimetulekutoetusest.“

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Aktiva

Merit Aktiva on lihtne ja mugav pilvepõhine raamatupidamisprogramm, mis sobib nii proffidele kui algajatele. Uued kaasaegsed võimalused ja paljude tegevuste automatiseerimine hoiavad kokku aega ning teevad töö lihtsaks.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad