Lugeja hääl: Eesti maksud suurendavad ebavõrdsust

Raamatupidaja.ee lugejate hinnangul on Eesti maksusüsteem tervikuna regressiivne ning ebavõrdsust suurendav.

„Kui rääkida maksudest ja maksude suurusest, siis tuleks ka alati rääkida sellest, kas need maksud on ebavõrdsust suurendavad või vähendavad. Eestis on maksud selgelt ebavõrdsust suurendavad. Riik mitte ei jaga ümber vaid võtab endale,“ leiab raamatupidaja.ee lugeja kommenteerides tööandjate manifesti, milles tehti ettepanek, et sotsiaalmaksu võiks edaspidi tööandja asemel tasuma hakata töövõtja.

Teine kommentaator varjunimega Saagem eurooplasteks märgib, et Eesti maksusüsteem on tervikuna regressiivne - suhtarvudes on vähemkindlustatute maksukoormus kõrgem kui enamkindlustatutel.

„Iga vaese inimese ostukorvis oleva kauba aktsiiside ja käibemaksu tõstmine suurendab regressiivsust. Ei saa kontekstist väljarebituna eraldi vaadelda sotsiaalmaksu, vaid kogu praegune postkommunistlik maksusüsteem vajaks euroopalikuks muutmist,“ kirjutab ta.

Kommentaator Galita nendib, et kui sotsiaalmaksu hakkab maksma töötaja, peab oluliselt ka miinimumpalka tõstma. „Eesti miinimumpalk on nii väike, et sealt ei ole võimalik enam mingeid makse maha arvestada, sest muidu ei lähe selle palga eest enam ükski inimene tööle, ennemini elab toimetulekutoetusest.“

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

Taxify is looking for an ACCOUNTANT

Taxify OÜ

30. mai 2018

LIDL is looking for SENIOR PAYROLL CONSULTANT

Fontes PMP OÜ

31. mai 2018

BonBon Lingerie otsib RAAMATUPIDAJAT

BonBon Lingerie OÜ

26. mai 2018

Uudised

Tööriistad