Valitsus kinnitas euro kasutuselevõtmisega seotud määruste muutmise eelnõu

Valitsus kinnitas tänasel istungil eelnõu, millega muudetakse 124 Vabariigi Valitsuse määrust, kus viidatakse kroonile, kroonisendile või Eesti Panga valuutakursile. Määrus jõustub 1. jaanuaril 2011.

Eelnõu eesmärk on muuta Vabariigi Valitsuse määruseid, et Eesti saaks 2011. aasta 1. jaanuarist võtta kasutusele ühisraha euro.

Eelnõus lähtutakse põhimõtetest, et avalik-õiguslike tasude kroonisummad on ümardatud eurodesse allapoole ehk maksjale soodsamas suunas. Samuti on toetused, hüvitised ja stipendiumid ümardatud isikutele soodsamas suunas. Riigiteenistujate palgad ümardatakse matemaatiliselt. Lisaks on eelnõu ettevalmistamisel lähtutud põhimõttest, et nii avaliku- kui erasektori institutsioonid katavad eurole üleminekuga seotud kulutused ise.

Eelnõu ei sisalda muudatusi ühe aastase kehtivusega valitsuse määrustes. Nimetatud määrustes sätestatakse summad eurodes eraldi määrustega 2011. aastaks. Samuti ei muudeta eelnõuga sätteid, mida ei rakendata enam 2011. aasta alguse seisuga.

Ministeeriumid valmistavad ette oma valitsemisala ministri määruste muudatused selle aasta septembris.
 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad