Harri Taliga: tööturg vajab lisaraha!

Tööpoliitikas toimuvad arengud avalduvad väga pika aja jooksul, mistõttu senine projektipõhine lähenemine tööhõive suurendamisele ei ole jätkusuutlik. Tööturuteenused vajavad lisaraha juba täna, märkis ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga.

Ametiühingute keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on täna murettekitav see, et tööturuteenuseid rahastatakse suurel määral Euroopa Liidu vahenditest, mitte riigieelarvest.

“Tööpoliitikas toimuvad arengud avalduvad väga pika aja jooksul, mistõttu senine projektipõhine lähenemine tööhõive suurendamisele ei ole jätkusuutlik. Tööturuteenused vajavad lisaraha juba täna, aga viimane aeg on mõelda ka tulevikule, kui Euroopa Liidu Sotsiaalfondist meile raha enam ei eraldata,” nentis Taliga. Ta rõhutas, et  ka statistikaamet tõdeb oma sõnumis, et tööhõive kasvas II kvartalis hooaja- ja juhutööde suurenemise tõttu. Seepärast on Taliga sõnul oluline see, et tööturuteenused hoogustaksid eelkõige püsivate ja kvaliteetsete töökohtade teket. 

Samuti torkas keskliidu esimehe sõnul silma see, et kuigi töötute arv vähenes 9000 inimese võrra, kasvas tööga hõivatute arv ainult 5000 inimese võrra. Probleemiks on ka pikaajalise töötuse kasvu jätkumine.

“Ametiühingud on seisukohal, et riigi poliitika peab keskenduma tööga hõivatute arvu jõudsamale suurenemisele. Erilist tähelepanu nõuab suurimate riskirühmade ehk pikaajaliste ja noorte töötute tagasitoomine tööhõivesse. See on äärmiselt kallis ja keeruline ettevõtmine, mis nõuab pingutusi mitmel suunal, eriti aga töötute ümberõpet nendele erialadele, kus luuakse uusi suure tootlikkusega töökohti,”  sõnab ametiühingujuht.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad