12. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: just sellist kasvu me tahtsimegi

Kuigi II kvartali SKP kasv 3,5% ei tulnud üllatusena, on see siiski väga hea number ning just sellist kasvu me tahtsimegi, ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

"3,5 % II kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga on väga hea number. Mina ise seda suureks üllatuseks ei pea, sest ekspordi ja tööstuse väga võimsad numbrid saime juba tükk aega tagasi," ütles ta. "Euroopa üks paremaid numbreid on see kaheldamatult," märkis Ligi valitsuse pressikonverentsil.

Samuti tõi Ligi välja SKP kaheprotsendilise kasvu võrreldes esimese kvartaliga, nimetades seda Euroopa tasemel silmapaistvaks tulemuseks. "Võime öelda, et see on selge tendents ja võime uskuda, et murrang Eesti jaoks on toimunud, Eesti ettevõtted on oma konkurentsivõimet parandanud ja ümber orienteerinud end siseturult välisturgudele," selgitas Ligi.

Eile väideti, nagu poleks majanduskasv kõikide inimesteni jõudnud. "See on kõige naeruväärsem väide," ütles Ligi.

Rahandusministri sõnul võrreldakse sisenõudlust buumiajaga, mil see oli liigagi kõrge. "Meil lõigati üksteisel juukseid ja parandati kingi võlgu," selgitas Ligi, kelle sõnul tarbisid nii inimesed kui riik üle jõu. "Tahtsime kasvu ja eelkõige ekspordi näol ning sisenõudlus tuleb ekspordile järele," kummutas Ligi väite.

Ligi märkis, et Eesti pole küll ainus, kellel on õnnestunud eksporti suurendada, kuid et seda on ka teised teinud, ei vähenda saavutuse suurust. "Kolmandast kvartalist rääkides julgeme väita, et kosumine toimub edasi," prognoosis Ligi.

Autor: Lemmi Kann, Kadrin Karner

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700