Töötervishoid- ja ohutus jäävad vaeslapse ossa

Ellujäämise nimel jätavad paljud ettevõtjad tagaplaanile nii töötervishoiu kui tööohutuse, sest nende negatiivne mõju ei anna ennast kiiresti ja teravalt tunda, selgus Tööinspektsiooni aruandest.

Töötervishoiu ja tööohutuse järelevalve käigus tuvastati II kvartalis kokku 4099 rikkumist, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 461 rikkumise võrra rohkem.  

Töötervishoiu ja tööohutuse inspektorid külastasid II kvartalis 1114 erinevat ettevõtet. Neist 286-s olid tegemata riskianalüüs ja puudusid ohutusjuhendid, igas kuuendas ettevõttes ei olnud läbi viidud töötajate esma- või täiendjuhendamist, 152 ettevõttes ei olnud tagatud isikukaitsevahendite nõuetekohast kasutamist ning 151 ei vastanud töövahendite ohutust tagavad seadised nõuetele.

„Üldises pingutamises ettevõtte ellujäämise nimel jäävad tagaplaanile töökeskkonna juhtimisele suunatud tegevused, sest niisuguse tegematajätmise negatiivne mõju ei pruugi olla koheselt tajutav. Kahjuks on selline suhtumine äärmiselt lühinägelik ja võib tuua kaasa tunduvalt suuremaid kulutusi, kui töötajal on juhtunud tööõnnetus või tal on diagnoositud tööga seotud haigestumine,“ kommenteerib sagedaste rikkumiste seesugust jaotumist Tööinspektsiooni töötervishoiu peaspetsialist Silja Soon.

Trahve määrati töötervishoiu ja tööohutuse nõuete rikkumise eest 41 korral summas 69 100 krooni.

Tööõnnetuste arv on võrreldes 2009.a II kvartaliga jäänud samale tasemele nii kergete kui raskete tööõnnetuste osas. Käesoleva aasta II kvartalis teatati Tööinspektsioonile 666 tööõnnetusest, millest 525 olid kerged, 139 rasked ning 2 surmaga lõppenud tööõnnetust.

Tööinspektsiooni 2010. aasta II kvartali aruannet saab täismahus lugeda SIIN.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

Uudised

Tööriistad