Seitsme kuuga riigikassas 35,8 miljardit krooni maksutulusid

Juuli lõpuks oli maksu- ja tolliameti andmetel riigieelarvesse maksutulusid laekunud 35,8 miljardit krooni, mis on 57,9 protsenti eelarves planeeritust. Juulis laekus sellest 5,9 miljardit krooni, teatas rahandusministeerium.

Möödunud aasta juuli lõpuks oli riigieelarvesse laekunud 35,7 miljardit krooni ehk 56,3 protsenti eelarves planeeritud maksutuludest.
 
Sotsiaalmaksu laekus juuli lõpuks 15,7 miljardit krooni, mis on 58,1 protsenti eelarves kavandatust. Juulis laekus sellest 2,5 miljardit krooni ehk 4 protsenti vähem kui 2009. aastal. Seoses puhkusetasude väljamaksetega oli juuli laekumine oodatult kõrgemal tasemel võrreldes varasemate kuudega.

Füüsilise isiku tulumaksu laekus juulis 518,1 miljonit krooni ning seitsme kuuga on riigieelarvesse kokku laekunud 1 miljard krooni. Eelarvest on täidetud 32,5 protsenti ning väike laekumise osakaal on seotud eelkõige aasta esimeses pooles tehtavate tulumaksutagastustega. Juuli lõpu seisuga on sel aastal tulumaksu tagastatud 1,74 miljardit krooni. Kohalikele omavalitsustele laekus juulis füüsilise isiku tulumaksu 923,6 miljonit krooni.
 
Juriidilise isiku tulumaksu laekus seitsme kuu jooksul eelarvesse 1,5 miljardit krooni, mis on 62 protsenti riigieelarves planeeritust. Juulis laekus sellest 451 miljonit krooni, sealhulgas jaotatud kasumilt laekus 397 miljonit ning erisoodustustelt 26,8 miljonit krooni. Võrreldes 2009. aastaga vähenes juulikuu laekumine 42,7 protsendi võrra. Erinevalt eelmisest aastast jaotuvad 2010. aasta suuremad dividendide väljamaksed ühtlasemalt juuni ja juuli vahel, mistõttu laekumise vähenemist augustis oodata ei ole.
 
Käibemaksu on aasta algusest alates laekunud 11,1 miljardit krooni, mis moodustab 58,5 protsenti eelarves kavandatust. Juulis laekus käibemaksu 1,5 miljardit krooni, mis on 11,2 protsenti vähem kui 2009. aastal. Käibemaksutagastused suurenesid juulikuus võrreldes juuniga ligi 245 miljoni krooni võrra ning suurenesid ka deklareeritud käibed.
 
Alkoholiaktsiisi on juulikuu lõpu seisuga riigieelarvesse laekunud 1,5 miljardit krooni ja eelarvest on täidetud 63,4 protsenti. Juulis laekus sellest 273 miljonit krooni. Võrreldes 2009. aastaga on seitsme kuuga aktsiisi laekunud 4,9 protsenti rohkem ning laekumised on pärast eelmise aasta lõpus soetatud varusid saavutanud taas oma tavapärase taseme.
 
Tubakaaktsiisi on laekunud juulikuu lõpu seisuga 1 miljard krooni ning eelarvest on täidetud 55,8 protsenti. Tulenevalt võrdlemisi suurest varude soetamisest möödunud aasta lõpul laekus tubakaaktsiisi juulis vaid 101,7 miljonit krooni. Tavapäraste maksulaekumiste taastumist võib eeldada alates järgmistest kuudest.
 
Kütuseaktsiisi on juulikuu lõpu seisuga eelarvesse laekunud 3,3 miljardit krooni ja eelarvest on täidetud 66,8 protsenti. Juulis laekus sellest 454,7 miljonit krooni, mis ületab pisut oodatud taset. Võrreldes eelmise aastaga on kütuseaktsiisi juuli lõpuks laekunud 13,4 protsenti rohkem kui 2009. aastal.
 
Ettemaksukonto muutus vähendas juulis laekunud maksusummasid 68,6 miljoni krooni võrra. Ettemaksukonto muutus näitab maksete tegemise ja nende tekkinud maksukohustuste katteks kasutamise vahet. Konto negatiivne muutus viitab, et juulis tehti uusi ettemakseid vähem kui varasemaid ettemakseid ära kasutati.
 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad