Tarbijakaitse: eurohindade avaldamata jätmine toob trahvi

Tarbijakaitse on terve juulikuu vältel teinud tihedat kontrolli, kuidas ettevõtted määrusest tulenevaid hindade kahes vääringus näitamise kohustusi järgivad ning kui esimestel nädalatel piirduti tähelepanujuhtimiste ning hoiatustega, siis kuu teisel poolel said ettevõtted, mis polnud eurohindasid üldse avaldanud, ka trahvi.

Tarbijakaitsemaeti pressiesindaja Kadri Kauki ütles, et hindade kahes vääringus kohustuse vastu eksijate avalikkuse ette toomine ei ole kindlasti tarbijakaitseameti eesmärk omaette, pigem on see tagajärg, mis kaasneb kohustustesse liiga kergekäelise suhtumisega. "Kindlasti pole ükski ettevõte huvitatud negatiivsest reklaamist," märkis Kauksi.

Nii ettevalmistusaeg kui teavitustöö on Kauksi sõnul olnud piisavad ja hindade kahes vääringus avaldamise kohustus olnud jõus juba üle kuu. "Ei saa aktsepteerida põhjendusi, millega viidatakse ebapiisavale ajale või sellele, et määruse jõustumisest poldud teadlikud. Terve juulikuu vältel kontrolliti tihedalt, kuidas ettevõtted määrusest tulenevaid kohustusi järgivad ning kui esimestel nädalatel piirduti tähelepanujuhtimiste ning hoiatustega, siis kuu teisel poolel said ettevõtted, mis polnud eurohindasid üldse avaldanud ka trahvi," ütles Kauksi.

Trahve on juba rakendatud juulikuu teisest poolest alates ning ka edaspidi suhtub tarbijakaitseamet rikkumistesse äärmise tõsidusega ning arvestades rikkumiste iseloomu järgnevad sellele ka sanktsioonid.

Ametist rõhutati, et juulikuised kontrollimised ei ole kindlasti ühe-kuu teema ning tarbijakaitseamet kontrollib nõuete täitmist ka edaspidi ning kindlasti sama intensiivselt.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad