Tarbijakaitse: eurohindade avaldamata jätmine toob trahvi

Tarbijakaitse on terve juulikuu vältel teinud tihedat kontrolli, kuidas ettevõtted määrusest tulenevaid hindade kahes vääringus näitamise kohustusi järgivad ning kui esimestel nädalatel piirduti tähelepanujuhtimiste ning hoiatustega, siis kuu teisel poolel said ettevõtted, mis polnud eurohindasid üldse avaldanud, ka trahvi.

Tarbijakaitsemaeti pressiesindaja Kadri Kauki ütles, et hindade kahes vääringus kohustuse vastu eksijate avalikkuse ette toomine ei ole kindlasti tarbijakaitseameti eesmärk omaette, pigem on see tagajärg, mis kaasneb kohustustesse liiga kergekäelise suhtumisega. "Kindlasti pole ükski ettevõte huvitatud negatiivsest reklaamist," märkis Kauksi.

Nii ettevalmistusaeg kui teavitustöö on Kauksi sõnul olnud piisavad ja hindade kahes vääringus avaldamise kohustus olnud jõus juba üle kuu. "Ei saa aktsepteerida põhjendusi, millega viidatakse ebapiisavale ajale või sellele, et määruse jõustumisest poldud teadlikud. Terve juulikuu vältel kontrolliti tihedalt, kuidas ettevõtted määrusest tulenevaid kohustusi järgivad ning kui esimestel nädalatel piirduti tähelepanujuhtimiste ning hoiatustega, siis kuu teisel poolel said ettevõtted, mis polnud eurohindasid üldse avaldanud ka trahvi," ütles Kauksi.

Trahve on juba rakendatud juulikuu teisest poolest alates ning ka edaspidi suhtub tarbijakaitseamet rikkumistesse äärmise tõsidusega ning arvestades rikkumiste iseloomu järgnevad sellele ka sanktsioonid.

Ametist rõhutati, et juulikuised kontrollimised ei ole kindlasti ühe-kuu teema ning tarbijakaitseamet kontrollib nõuete täitmist ka edaspidi ning kindlasti sama intensiivselt.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad