Toidu- ja tarbekauba tootjad heidavad ühte

Toiduainete- ja esmatarbekaupade tööstuses ning jaekaubanduses elavneb ettevõtete ühinemis- ja ülevõtmistehingud (M&A), selgub KPMG uuringust. Ühinemine hoogustub lähiaastail veelgi.

“Esimeste majanduse stabiliseerumise märkide tekkimisel hakkasid ettenägelikud ettevõtted juba uueks majandusolukorraks valmistuma. Siiani on toimunud pigem suhteliselt väikesed tehingud ning konsolideerumised, kuid investorite riskitundlikkuse vähenemisel on paaril järgmisel aastal oodata tehingute hoogustumist, kuna ettevõtted positsioneerivad end strateegiliselt uutele turgudele ning üritavad parandada oma marginaale. Eesti näitel võib sellest sektorist mainida Orkla laienemist Eesti magusaturule Kalevi ostu näol.“ kommenteeris Virgo Süsi, KPMG finantsnõustaja.

Konsolideerumine on kõige aktiivsem arenevate riikide majandustes, nt. Hiinas, Indias ja Argentiinas ning Eestile lähematest riikidest Poolas ja Venemaal. Kesk-ja Ida-Euroopa riike iseloomustab suhteliselt hea toimetulek majanduslangusega ning suuremad väljavaated piiriülesteks tehinguteks.  

"Lisaks strateegilistele investoritele on rahvusvaheliselt silma jäänud ka private equity-ettevõtete suurenenud aktiivsus nimetatud sektoritesse investeerimisel.  Samuti on majanduslanguse ajal pikenenud private equity investeeringute ajahorisont ning muutunud olulisemaks nende osalemine ettevõtete pikaajaliste strateegiate koostamisel ning arendamisel," lisas Süsi.

KPMG uuring põhineb intervjuudel KPMG M&A ekspertidega üle maailma.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad