Toidu- ja tarbekauba tootjad heidavad ühte

Toiduainete- ja esmatarbekaupade tööstuses ning jaekaubanduses elavneb ettevõtete ühinemis- ja ülevõtmistehingud (M&A), selgub KPMG uuringust. Ühinemine hoogustub lähiaastail veelgi.

“Esimeste majanduse stabiliseerumise märkide tekkimisel hakkasid ettenägelikud ettevõtted juba uueks majandusolukorraks valmistuma. Siiani on toimunud pigem suhteliselt väikesed tehingud ning konsolideerumised, kuid investorite riskitundlikkuse vähenemisel on paaril järgmisel aastal oodata tehingute hoogustumist, kuna ettevõtted positsioneerivad end strateegiliselt uutele turgudele ning üritavad parandada oma marginaale. Eesti näitel võib sellest sektorist mainida Orkla laienemist Eesti magusaturule Kalevi ostu näol.“ kommenteeris Virgo Süsi, KPMG finantsnõustaja.

Konsolideerumine on kõige aktiivsem arenevate riikide majandustes, nt. Hiinas, Indias ja Argentiinas ning Eestile lähematest riikidest Poolas ja Venemaal. Kesk-ja Ida-Euroopa riike iseloomustab suhteliselt hea toimetulek majanduslangusega ning suuremad väljavaated piiriülesteks tehinguteks.  

"Lisaks strateegilistele investoritele on rahvusvaheliselt silma jäänud ka private equity-ettevõtete suurenenud aktiivsus nimetatud sektoritesse investeerimisel.  Samuti on majanduslanguse ajal pikenenud private equity investeeringute ajahorisont ning muutunud olulisemaks nende osalemine ettevõtete pikaajaliste strateegiate koostamisel ning arendamisel," lisas Süsi.

KPMG uuring põhineb intervjuudel KPMG M&A ekspertidega üle maailma.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad