Advokatuuri juht: vajadus riigi õigusabi järele kasvab

Vajadus riigi õigusabi järele kasvab, ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher.

Vähemkindlustatud isikud näevad siin võimalusi oma õiguste kaitseks, põhjendas ta. "Eeldada võib ka tsiviilasjade osakaalu tõusu," lisas Vaher.

Advokatuuri kuue kuu statistika näitab, et riigi õigusabi järele püsib kõrge nõudlus. Kokku on jaanuarist juunini esitatud 8771 õigusabi tellimust. Neist 6809 puudutas määratud kaitset kriminaalmenetluses ning 1692 esindamist tsiviilasja kohtueelses menetluses ja kohtus. Prokuratuurist tuli 3273, politseist 2858 ning kohtutest 2640 tellimust.

Riigi õigusabi osutab Eestis kokku 120 advokaati, kellest enamus osutab määratud kaitset kriminaalmenetlustes. Tänavu 1. jaanuarist hakati abiga seotud kaitse- ja esindusülesandeid advokaatidele edastama ja jagama läbi selleks loodud advokatuuri infosüsteemi.

Advokatuur kehtestab riigi õigusabi osutamise eest makstava tasu arvestamise alused, maksmise korra ja tasumäärad ning abi osutamisega kaasnevate kulude hüvitamise ulatuse ja korra, arvestades riigieelarvest selleks eraldatud vahendite suurust ja riigi õigusabi eeldatavat mahtu.

Advokatuuri juhatus otsustas muuta 1. juulist õigusabi tasumäärasid ning rakendada ajatasu süsteemi, mis motiveerib advokaate võtma käsile keerukamaid menetlusi.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SimplBooks – kõige lihtsam raamatupidamis-
tarkvara

SimplBooksi veebipõhine raamatupidamistarkvara on oma lihtsuse ja soodsa hinna poolest mõeldud just eelkõige väikeettevõtetele. Meid kasutab üle 2500 ettevõtte ja raamatupidaja.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MERKO otsib raamatupidamise osakonda RAAMATUPIDAJAT

Merko Ehitus Eesti AS

18. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad