Eesti elanik usaldavam poliitika, skeptilisem ELi suhtes

Riigikogu, Valitsus, peaminister ja president parandasid oma usaldusväärsust Eesti elanike silmis juunis. Samas ELi usaldusväärsus kahanes ligi kümne protsendipunkti võrra mulluse keskmisega võrreldes.

Turu-Uuringute ASi omibussuuringu järgi usaldasid eestimaalased juunis sarnaselt esimese kvartaliga enam päästeametit (96%), mille usaldusreiting on püsinud viimase kolme aasta jooksul 93 ja 96 protsendipunkti vahel.

Kõrge usaldusväärsusega paistab silma ka aasta algusest ühendatud politsei- ja piirivalveamet, mida usaldab 87% elanikest. Üle 70-protsendilist toetust kogusid lisaks neile kahele veel Kaitsevägi (81%), Maksu ja tolliamet (79%), Rahvusringhääling (76%), Eesti Pank (75%), President (72%) ja Kaitseliit (71%).

2010 aasta jaanuarikuus tõusid enamiku vaatlusaluste institutsioonide usaldusreitingud viimase poolaasta kõrgeimale tasemele, kuid veebruaris-märtsis ning ka kogu teises kvartalis on usaldusreitingud taas langenud tavapärasele (st. 2009 aasta sügisesele) nivoole.

Elanike usaldus on jätkuvalt kõige madalam usaldus poliitiliste institutsioonide vastu – Erakonnad (26%), Riigikogu (43%), valitsus (48%) ja peaminister (46%). Vähe usaldatakse ka Ametiühinguid (46%).

"Erakondadega on nii, et kui küsida Reformierakonna toetajate käest, siis vastus on, no kas just 100%, aga 98% küll. Valitsust toetatakse rohkem, sest toetajate spekter on laiem ehk valitsus koosneb mitmest erakonnast ja toetajate hulk suurem. Mida rohkem erakondi, seda väiksem on toetus erakondadele. Oma erakonda toetatakse, aga teisi ei toetata mitte kunagi," kommenteeris tulemust Andrus Ansip neljapäevasel Valitsuse pressikonverentsil.

Omnibussküsitlust viib Turu-Uuringute AS läbi igakuiselt. Omnibussküsitluse sihtrühma moodustavad Eesti elanikud vanuses 15-74, valimi suurus on 1000 vastajat.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad