Saksamaa: võltseurosid toodavad Balti riigid

Saksamaa väikekauplejad kannatavad aastas enam kui 30 mln krooni kahju võltsitud eurode tõttu. Saksamaa osutab võltsraha vohamise kasvu taga olevana Balti riikide poole.

Tänavu esimese poolaasta jooksul avastati Saksamaal käibelt 33 700 võltsitud rahatähte, mida on viiendiku võrra enam kui eelmise aasta teises pooles. Kaks-kolmandikku võltsituist moodustasid 50eurosed kupüürid, vahendas Zeit Online.

Suurem osa võltsingutest toodetakse Lõuna-Euroopas, kust otsitakse trükikojad, kes valeraha kauplejatele müüvad, kes selle omakorda nn levitajate kaudu ringlusse toimetavad. Viimased pärinevadki viimasel ajal tihti ka Balti riikidest.

"Nad tulevad mõneks päevaks Saksamaale, et võltsitud raha ringlusse lasta," kommenteeris Rainer Elm Saksa keskpangast. "Põhjus, miks valeraha hulk Saksamaal kasvab, peitub Balti riikides, kus on kasvanud nii raha tootjate kui ringlusse saatjate hulk."

Suur osa võltsitud kupüüridest on algelised ning katsete tõestusel ka kergesti ära tuntavad - näiteks mõni 5-eurone on avastatud vaid ühepoolse trükiga ning 500-eurostel on trükivead.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad