Raie: ettevõtja, ära jäta eurole üleminekut vaid raamatupidaja õlule

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhi Siim Raie sõnul on ettevõtjate eurole valmistumisel murekohaks kahenädalane paralleelvaluutade kasutamise periood jaanuari alguses ning väike-keskmise suurusega firmade juhtide võimalik vähene informeeritus euroteemal.

"Ei maksa alahinnata inimeste uudishimu uue raha vastu," selgitas Raie. "Paralleerahade kasutamisel on 1. jaanuar on küll laupäev ja 2. jaanuar pühapäev, kuid näiteks Slovakkia kogemus näitas, et inimeste huvi on uue vastu suur. Näiteks soovitakse kroonidega makstes tikutoos osta, nõudes tagasi eurosid."

Ettevõtjatele teevad uuele valuutale üleminekul tema sõnul hetke peavalu peamiselt tehnilised küsimused, mis eilse üleminekukursi kinnitamisega vastused saavad. "Suure ettevõtted ja pangad hakkasid ettevalmistustega tegelema juba 2005.-2006. aastal, kui oli teada kurss eurole ja suured ketid kuvasid kahes vääringus hindu juba ammu. Mure on pigem nende ettevõtete pärast, kes ei kuulu ei kaubanduskotta ega mõnda teise erialaühendusse ega ole ka omavahel tihedalt seotud," kommenteeris Raie Eesti ettevõtjate valmisolekut eurole üleminekuks.

Lisaks tahaks Raie väike- ja keskmise suuruse firma juhtidele südamele panna, et juhid ise euroteemaga end kurssi viiks, mitte seda kui rahateemat vaid raamatupidaja õlule suunaks, sest raamatupidaja puutub küll firma rahavoogudega kokku, ent tihti näiteks kliendiga kontakti ei ole.

 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad