14. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITL: domeenireformi juht pole hakkama saanud

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) tegevjuht Jüri Jõema ütles Äripäevale, et Eesti Interneti Sihtasutuse (EIS) juhataja Marek-Andres Kauts pole talle pandud ülesannetega toime tulnud.

“Kindlasti toetab ITL domeenihalduse reformi ning on seisukohal, et see on vajalik ning tuleb võimalikult kiiresti lõpule viia läbi reeglistikku ja protseduure kliendi (registreerija ja registripidaja) sõbralikumaks muutes,” rääkis Jõema.

Ta nentis, et  ITL  Eesti Interneti SA asutajana ei ole juba mitmeid kuid saanud EIS-ilt vastuseid küsimustele, mida täna küsib Eesti Interneti kogukond.

“Viimastele asutaja (ITL) järelepärimistele ootasime vastuseid eilseks aga neid pole siiani tulnud,” märkis Jõema. Seetõttu leidis liidu tegevjuht, et EIS-i juhataja ei ole talle pandud ülesannetega toime tulnud ning kõigel EIS-i poolt tehtul ei ole kindlasti olnud ITL-i heakskiitu. “EIS-i asutajad on kahjuks EIS-i juhtimise teemal algusest peale olnud veidi erinevatel seisukohtadel,” möönis mees.

Eile ekspertide avaldatud avalikus kirjas sooviti sihtasutuse juhtide tagasiastumist. Jõema sõnul saadakse selgusEIS-i edasise toimimise ja juhtimise osas augusti alguses toimuv EIS-i nõukogu koosolek.

Eesti Interneti Sihtasutuse (EIS) ebaõnnestunud .ee domeeni reformi tõttu pöördusid PSP.ee omanik Jaan Jänesmäe ja andmeturbe ekspert  Tõnu Samuel valitsuse poole tehes ettepaneku EISi juhatuse ja nõukogu tagasiastumiseks.

Ekspertide hinnangul on EIS järjekindlalt ignoreerinud Eesti interneti kogukonna reaalseid vajadusi, personalipoliitika on olnud ebaselge ning võtnud suuna meeletult suurtele kuludele.

Autor: Rivo Sarapik, Jaana Pikalev

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700