Euro kurss kinnitatud!

Euroopa Liidu riikide majandus- ja rahandusministrite nõukogu Ecofin andis just mõni hetk tagasi oma Brüsselis Justius Lipiuse nimelises peakontoris meie europüüdlustele viimase lõpliku „jah-i“, mille tulemusena saab 1. jaanuaril 2011. Eestist seitsmeteistkümnes euroriik.

Eesti kroonid vahetatakse eurodeks suhtega 15,6466 krooni euro kohta ehk kursiga, millega on valuutad seotud juba alates euro sünnist 1999. aastast.

Seoses euro tulekuga on ennetavalt Eestis planeeritud juba mitu suurkohtumist.

20. septembril toimub Tallinnas eurokonverents, kus esinevad nii Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet kui ka Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusvolinik Olli Rehn. Euro kommunikatsiooniprojekti raames on plaanitud Eestis ühtlasi ka eurot tutvustav näitus "The euro, our currency" (euro, meie valuuta), mis algab 18. augustil Narvas ja jõuab seejärel läbi Tallinna Tartusse.

Järgmise nädala kolmapäeval avaldab Euroopa Komisjon eurotsooniga laienemise kümnenda praktilise suunaga raporti, kus põhifookuses on Eesti ühinemine eurotsooniga.

Kui eile õhtul toimunud eurogrupi koosolekul jäi Eesti rahandusminister Jürgen Ligi veel piltlikult öeldes ukse taha, siis juba septembris toimuval koosviibimisel avaneb Eesti rahandusministril võimalus istuda eurotsooni ülejäänud kuueteistkümne rahandusministriga ühise laua taha.

Seoses lõpliku eurootsusega liigub täna europall Brüsselist ära Eestisse, kus veel viimase ja viie poole kuu jooksul tuleb ära lõpetada tehniline töö euro kasutuselevõtuks.

1992. aasta keskpaigast käibel olnud Eesti kroone saab juba alates 1. detsembrist vahetada pankades ilma teenustasudeta eurodeks. Sularahaautomaadid väljastavad eurosid juba 2011. aasta esimestest sekunditest. Poodides ja kaubandusasutustes on kohustus arveldada nii eurodes kui ka kroonides 14. jaanuarini.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad