Autor: Rivo Sarapik • 7. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

.ee domeeni registreerimine töötab, takistustega  

Zone Media andmeil on tippdomeeni register on nüüd käivitunud ja uute domeenide registreerimine on võimalik, kuid hetkel on siiski hulk operatsioone, mida uute registreeritud domeenidega veel teostada ei saa.

- nimeserverikirjeid pole võimalik hetkel muuta. Eesti Interneti SA (EIS) on domeenid küll registreerimiseks vastu võtnud, kuid Eesti tippdomeeni DNS tsooni ei ole hetkel lisatud veel ühtegi registreeritud domeeninime. Kuni tsooni pole ühtegi kirjet lisatud, ei võta registripidaja vastu nimeserverite muutmisavaldusi.

- Domeeni kohta käivaid andmeid pole võimalik hetkel muuta. Sarnaselt DNS teenusele ei tööta veel registri WHOIS funktsioon Zone Media andmeil päris nii nagu võiks. Eile lisati küll WHOIS Teenusesse ports domeene ära, kuid WHOIS andmebaasi uuendatakse hetkel sporaatiliselt – esialgse info kohaselt tehakse seda kord ööpäevas. See tähendab, et ka andmete muutmise funktsiooni testimine on raskendatud.

- Olemasolevate domeenide ümberregistreerimine pole veel võimalik. Erinevalt esialgsest informatsioonist, et .EE domeene saab kohe hakata ümber registreerima, sai Zone Media signaali, et sellega läheb veel aega. Olemasolevate domeenide ümberregistreerimiseks on vaja tippdomeeni registrilt autoriseerimiskoodi ja sedagi funktsiooni peab olema võimalik testida. Hetkel pole autoriseerimiskoodi ühelegi registripidajale antud ja seetõttu ootab ka see funktsioon.

Eesti Interneti SA andmeil registreeriti esimese kahe päeva jooksul (reaalselt töötas süsteem küll eile keskpäevast - toim.) 1329 uut .ee domeeni.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700