Uhiuus perekonnaseadus tekitab küsimusi 

Eilsest kehtima hakanud uus perekonnaseadus, mis täpsustab muuhulgas abikaasade vahelisi suhteid ning uuendab laste ja vanemate hooldusõigust, on juba tekitanud segadust näiteks eestkoste osas.

Eesti Lastevanemate Liit on saanud mõned väga tõsised pöördumised seoses uue perekonnaseadusega, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Alaealine on kohe saamas emaks ning perekond on ühiselt otsustanud, et nad soovivad lapse jätta vanavanemate eestkostele. Aga ametnikud ei tea täpselt, kuidas seda vormistada ja perekond on huvitatud, et see laps vahepeal ei satuks lastekodusse," tõi näite lastevanemate liidu juhatuse liige Liisa-Ly Pakosta.

Pakosta nimetas teise probleemina eakate inimeste muret selle kohta, miks seadus neil vahet teeb - nimelt näeb perekonnaseadus ette kaks põlve ettepoole ja kaks põlve tahapoole ulatuvat ülalpidamiskohustust, mis tähendab näiteks, et kui eakas inimene vajab hooldekodu kohta, tuleb see lastel ja lastelastel kinni maksta.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad