USA võib saada ligi ELi elanike pangainfole

Euroopa Liidu ja USA kokkuleppe uus versioon, mis annaks Washingtonile ligipääsu terrorismiga seotud pangaandmetele, võib augustist kehtima hakata.

"Juuli esimene nädal on murdepunkt. Loodame, et parlament kiidab siis uue kokkuleppe heaks ja lubab andmete vahetust," kommenteeris Adam Szubin USA maksuametist Euroopa ajakirjanikele Washingtonis, vahendas EU Observer. USA pool on kokkuleppe kiirelt kehtima hakkamisest väga huvitatud ja sellel on ka presidendi toetus.

Esimese kokkuleppe parlament veebruaris peatas. Parlament leidis toona, et esialgne kokkulepe, mille alusel EL võimaldab USA rahandusministeeriumile juurdepääsu rahaülekandesüsteemi SWIFT ülekannetele, ei taga piisavalt eraisiku andmete kaitset. Sisuliselt oleks USA pääsenud ligi nn toorinfole kõikide eraisikute tehingute kohta, mitte ainult konkreetseid tehinguid puudutava teabele.

USA hakkas ligipääsu sellisele infole nõudma pärast 11. septembri terrorismirünnakuid.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad