USA võib saada ligi ELi elanike pangainfole

Euroopa Liidu ja USA kokkuleppe uus versioon, mis annaks Washingtonile ligipääsu terrorismiga seotud pangaandmetele, võib augustist kehtima hakata.

"Juuli esimene nädal on murdepunkt. Loodame, et parlament kiidab siis uue kokkuleppe heaks ja lubab andmete vahetust," kommenteeris Adam Szubin USA maksuametist Euroopa ajakirjanikele Washingtonis, vahendas EU Observer. USA pool on kokkuleppe kiirelt kehtima hakkamisest väga huvitatud ja sellel on ka presidendi toetus.

Esimese kokkuleppe parlament veebruaris peatas. Parlament leidis toona, et esialgne kokkulepe, mille alusel EL võimaldab USA rahandusministeeriumile juurdepääsu rahaülekandesüsteemi SWIFT ülekannetele, ei taga piisavalt eraisiku andmete kaitset. Sisuliselt oleks USA pääsenud ligi nn toorinfole kõikide eraisikute tehingute kohta, mitte ainult konkreetseid tehinguid puudutava teabele.

USA hakkas ligipääsu sellisele infole nõudma pärast 11. septembri terrorismirünnakuid.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

31. august 2018

Uudised

Tööriistad