e-Eesti langes IT pingereas

Eesti sai Briti majandusajakirja The Economist ja USA IT-firma IBM uuringu järgi koostatud digitaalse majanduse pingereas 25. koha, mis on mullusest ühe võrra kehvem.

Eesti langes sidevõrkude ja tehnoloogiliste infrastruktuuride võrdluses kahe koha võrra. See uuringukriteerium arvestab muuhulgas lairibaühenduse ning mobiilside levikut, internetikasutajate arvu ja sideühenduse taskukohasust, samuti turvalisust.

Neli kohta libises Eesti aastaga tahapoole hinnangus ärikliima kohta, viimane hõlmab nii üldist poliitilist ja makromajanduslikku keskkonda, turu võimalusi, eraettevõtteid ja välisinvesteeringuid puudutavat poliitikat kui ka maksupoliitikat, töötust ja finantseerimisvaldkonda.

Nelja koha võrra langes Eesti ka uuringukategoorias, kus vaadeldakse riigi IKT valdkonda puudutavat poliitikat ja visiooni, kulutusi sellele sektorile, riigi digitaalset arengut, avalike e-teenuste kättesaadavust elanikkonnale ja ettevõtetele ning nende teenuste kasutamise aktiivsust.

Eesti positsioon paranes ühe koha võrra õigusliku keskkonna kategoorias. Sotsiaalse ja kultuurilise keskkonna osas säilitas Eesti oma mulluse koha. Samuti ei muutunud koht pingereas, kus vaadeldi tehnoloogia omaksvõttu tarbijate ja ettevõtete poolt.

Digitaalse majanduse tabelis, mida varem nimetati e-valmisoleku pingereaks, sai esikoha Rootsi, mis oli mullu teine, vahetades liidrikohal välja Taani. Kolmas on USA ja neljas Soome, mis on aastaga kerkinud koguni kuue koha võrra.

Eesti asemel tõusis 24. kohale Hispaania. Leedu ja Läti on 70 riiki koondavas pingereas vastavalt 34. ja 37. kohal.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad