Mis teeb rikkad õnnelikuks?

Spetsiaalselt loodud uurimisrühm Affluence Collaborative katsus vastata küsimusele, millised brändid teevad rikka inimese elu õnnelikumaks.

Parimate brändidena loetlesid rikkad tehnoloogiaettevõtteid, mis aitab seletada, miks iPhone’ide ja teiste tehnoloogiaseadmete müük on sedavõrd hästi suutnud majanduskriisile vastu panna. Hetkel kontrollib 10% kõige rikkamatest ameeriklastest koguni 70% riigi rikkusest, vahendas Associated Press.

Nimekirja tippu asusid sellised ettevõtted nagu Apple, Microsoft, Best Buy ning Sony. Samu brände nähti tarbijate poolt ka kõige innovaatilistemana. Rikkad pidasid kõige innovaatilisemaks firmaks Apple’it, kelle järgnesid Microsoft, Sony ning autotootjad BMW ja Mercedes.

Küsitluses osalenud rikastest sõnas koguni 81%, et viimase aja areng tehnoloogias on muutnud neid õnnelikumaks ning aidanud elu rohkem nautida.

Rikastel tarbijatel paluti nimetada ka „igavaid“ brände, kelle seas domineeris Louis Vuitton, kuigi firma müük on majanduslanguse ajal väga hästi edenenud. Moetööstuse ettevõtteid nähti seejuures kõige „igavamatena“, kuna Vuittonile järgnesid juicy Couture, Prada ja Saks Fifth Avenue. Kõige igavamate top viie lõpetas Starbucks, kuigi 20% küsitlenutest sõnas, et Starbucks muudab neid õnnelikemaks.

Ometi paistab, et majanduslangus on muutnud ka rikaste hoiakuid raha suhtes, andes järjekordse asitõendi majanduslangusega kaasnenud tarbimisharjumuste muutustest. Küsitluse tulemusena väitsid paljud rikkad, et ei soovi sooritada üleliigseid oste, väites, et raha säästmine on pakkumas järjest rohkem rahuldust.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad