Alkohol ja kütus müügimaksust ei pääse

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson kinnitas täna Raepressi vahendusel, et müügimaksuga maksustatakse Tallinnas aktsiisikaupadest nii alkohol kui kütus ning maksustamisele ei kuulu sigaretid.

Tallinna Linnavalitsus saatis 11. juunil Kaubandus-Tööstuskojale, Maksumaksjate Liidule ja Tubakatootjate Eesti Assotsiatsioonile kirja, milles nõustutakse rahandusminister Jürgen Ligi maikuus antud hinnanguga müügimaksule, mille järgi oleks sigarettide maksustamine müügimaksuga vastuolus Euroopa Nõukogu direktiiviga aktsiisikaupade maksustamise kohta.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgensoni sõnul on viimastel päevadel meedias käsitletud ja ka ettevõtlusametist küsitud aktsiisikaupade müügimaksustamise kohta. Näiteks on tõmmatud paralleele sigarettide ning alkoholi ning kütuse kui aktsiisikaupade vahel ning tõusetus küsimus, kas ka neile ei peaks rakenduma vabastus müügimaksust.

„Lühidalt kokku võttes kuuluvad alkohol ja kütus müügimaksuga maksustamisele, ent sigaretid mitte. Sigarettide müügimaksuga maksustamine on välistatud alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse alusel, kuna seadusega on ettenähtud, et sigarette võib maksustada üksnes aktsiisi- ja käibemaksuga," selgitas Jürgenson.

Vastavalt seaduse §-le 18 on sigarettide maksimaalne jaehind sigarettide müügipakendile kinnitatud maksumärgile trükitud hind, mis sisaldab aktsiisimaksu ja käibemaksu. Erinevalt teistest aktsiisikaupadest arvutatakse sigarettide aktsiisimäär sigarettide maksimaalse jaehinna alusel. Sigarettide aktsiisimäär koosneb fikseeritud määrast 1000 sigareti kohta ja sigarettide maksimaalse jaehinna alusel arvutatud proportsionaalsest määrast.

Müügimaksu arvutatakse maksuobjekti maksustatavast väärtusest, s.o maksuobjekti müügihind ning kõik muu tasuna käsitatav (ilma käibemaksuta), mille kauba võõrandaja ostjalt saab.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad