Sigaretid pääsevad müügimaksust

Tallinna linnavalitsus pidi nõustuma rahandusminister Jürgen Ligiga, et sigarettidele ei saa müügimaksu rakendada, kuna see ei ole kooskõlas Euroopa Nõukogu direktiiviga aktsiisikaupade maksustamise kohta.

Just sellise sisuga kirja saatis Tallinna Linnavalitsus täna Kaubandus-Tööstuskojale, Maksumaksjate Liidule ja Tubakatootjate Eesti Assotsiatsioonile.

"Täna Tallinna Linnavalitsusest saadud selgituse kohaselt ei ole sigarettide müük müügimaksu objektiks, seda lähtuvalt aktsiisiseadusest, mis on käsitletav kohalike maksude seaduse mõistes eriseadusena maksuobjekti määratlemises osas," teatas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poliitikakujundamise- ja õigusosakonna juhataja Mait Palts.

"Tuginedes rahandusministeeriumi tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna seisukohale oleme eelnevalt väljendanud seisukohta, et sigarettide müüki tuleks käsitleda müügimaksu objektina. Tuginedes rahandusministri kirjale tuleb aga asuda seisukohale, et sigarettide müük ei ole müügimaksu objekt," nendib kirjas Tallinna abilinnapea Eha Võrk.

Jutt käib rahandusministri poolt 19. mail Eesti Kaubandus-Tööstuskojale saadetud kirjast, milles ministeerium leidis, et Tallinnas kehtestatav müügimaks ei ole kooskõlas aktsiisi direktiivi erieesmärgi nõudega täiendavalt kehtestatavale kaudsele maksule. Samuti märkis rahandusministeerium, et Tallinnas kehtestatav müügimaks ei ole kooskõlas ka aktsiisi maksubaasi määramise reeglitega sigarettidele.

"Kuna Tallinna linna tänase seisukoha järgi ei ole sigarettide müük müügimaksu objektiks lähtuvalt alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadusest, mis on käsitletav kohalike maksude seaduse mõistes eriseadusena maksuobjekti määratlemise osas, on sellest võimalik analoogiat rakendades järeldada, et kõiki aktsiisikaupu, mille maksustamine lähtub aktsiisiseadusest ehk eriseadusest, tuleks käsitleda sarnaselt," lisas Palts.

Loe Tallinna LInnavalitsuse kirja 11. juunist

Loe rahandusministeeriumi kirja 19. maist

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad