Autor: Lemmi Kann • 10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Registreeritud töötute arv langes teist kuud järjest

Mais langes registreeritud töötute arv juba teist kuud järjest ja seda isegi suuremas mahus kui eelmisel kuul, teatas töötukassa.

Kuu lõpus oli registreeritud töötuid 85 860 ehk 13,2% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Kõrgeim oli registreeritud töötus endiselt Ida-Virumaal (19,5%) ja madalaim Jõgevamaal (8,2%). Registreeritud töötuse määr langes mais kõigis maakondades, enim langes registreeritud töötute osakaal 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust Viljandimaal.

Mais registreerus 6 458 uut töötut ja arvelolek lõpetati 12 503 töötul. Uute registreeritud töötute arv oli viimati sellel tasemel 2008. aasta lõpus, samas arveloleku lõpetamiste arv oli erakordselt kõrge – 2202 arveloleku lõpetamist rohkem kui eelmisel kuul.

Kui eelmistel kuudel on umbes pooled arveloleku lõpetamistest tehtud inimeste tööle mineku tõttu, siis mais oli tööle minejaid 58%. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele Maksu- ja Tolliameti andmetega, võib väita, et tegelik ametlikult hõivesse liikujate osakaal on isegi 10-15 protsendipunkti võrra kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud töökoha.

Ka eelnevatel aastatel on reeglina maikuu olnud see kuu, kus tänu hooajatöödele on registreeritud töötute arv langenud kõige rohkem. Erandiks oli 2009. aasta, kui registreeritud töötus kasvas läbi kogu aasta.

Töötukassa vahendatavate tööpakkumiste arv on jätkuvalt kasvanud – mai jooksul lisandus 25% rohkem uusi tööpakkumisi kui aprillis ehk kokku 4 218 uut tööpakkumist.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on eelmise kuu numbreid vaadates parimaks uudiseks see, et kuu jooksul lisandus uusi tööpakkumisi isegi rohkem kui kõrge majanduskasvu perioodil.  

Mai jooksul oli töötuna arvel kokku 95 942 inimest ehk ligi poolteist korda rohkem kui eelmise aasta mais. Eelmise kuuga võrreldes oli aga kuu jooksul üle 4000 registreeritud töötu vähem.

Töötukassa maksis mais töötuskindlustushüvitist 31 011 inimesele ehk kolmandikule kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700