Eurouuring: euro-hirm kõige suurem raamatupidajatel

Raamatupidajate jaoks on eurole üleminekuga seoses kõige suuremaks küsimärgiks, kas tarkvaraprogrammid saavad õigeaegselt euro jaoks kohandatud ning kuidas hakkama saada suure hulga lepingute ja muude andmetega, mis tuleb eurokõlblikuks vormistada, selgus Saar Polli uuringust.

Euro-hirmud ettevõtja tasandil tunduvad olevat suurimad raamatupidajatel. Mis saab tarkvaraprogrammidest? Kuidas talitada juba sõlmitud lepingutega? Kuidas toime tulla infoküllusega? Need on küsimused, mis Saar Polli uuringu raamatupidamist puudutavas osas kõlama jäid.

Küsimusi on praegu rohkem kui vastuseid, kuid vastuseid oodatakse ning tihti on ettevõttes just raamatupidaja see, kelle puhul eeldatakse, et  kõik vajalikud teadmised just raamatupidajal olemas on.

„Väga palju muutub. Seoses eurole üleminekuga muutuvad seadused. Mina isiklikult ei ole muudatustest üldse informeeritud. Minu raamatupidaja käib kursustel ja hangib sealt infot,” tunnistas üks uuringus osalenud ettevõtja.

Raamatupidajatel puudub aga kindel selgus näiteks selle kohta, kas 2010 majandusaasta aruanne tuleb esitada kroonides või eurodes. Samuti põhjustab hirmu, kas tarkvaraloojad saavad ikka kõik vajalikud muudatused õigeks ajaks valmis ning kui palju see kõik maksma läheb.

„Iga asja pealt üritab ju keegi ikkagi kasu lõigata. Üks on see sama raamatupidamisprogrammid. Öeldakse, et sorry, me lubasime küll, et uuendame, aga vaata lepingus seda ei ole. Ja nüüd on veel kiire aeg, praegu on topelthind. Kindlasti selles mõttes tõstetakse ka mingi kitsa liini hindu, et üritatakse selle pealt kasu lõigata,” kommenteeritakse kartusi seoses tarkvarauuendustega.

„Kõik sõltub sellest, kas raamatupidamine on lihtsalt Excelis või ostetakse spetsiaalsed programmid. Kulutused kindlasti tulevad,” nendivad uuringus osalenud.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad