ELi riigid toetavad Eesti liitumist euroalaga – otsuse projekt

Euroopa Liidu riigid annavad tuleval nädalal heakskiidu Eesti liitumisele Euroopa ühisrahaga, nägemata takistust Euroopa Keskpanga hoiatustes, et Eestil võib taas inflatsiooni ohjeldamisega probleeme tekkida.

Nii väidab agentuur Bloomberg otsuse projekti põhjal, mille peaksid tuleva nädala alguses kinnitama ELi rahandusministrid.

„Eesti täidab euro käibelevõtu tingimused,“ seisab dokumendi tööversioonis, kus rõhutatakse ka seda, et inflatsiooni osas tuleb Eestil jätkuvalt „valvsaks jääda“.

Eesti saab vajaliku poliitilise toetuse hoolimata Euroopa Keskpanga väljendatud kartustest, et Eesti aprillis 2,5%le küündinud inflatsioon kiireneb eelarvetel aastatel, mil prognoositakse, et Eesti majandauskasv saab olema euroala keskmisest kiirem, vahendas Bloomberg. Euroopa Keskpangal on euroala laienemisel nõuandev roll – otsuse teevad euroala liikmesriigid.

Rahandusministrite seisukoht vajab veel ELi valitsusjuhtide toetust 17. juunil toimuvalt  Ülemkogult ning päris lõpliku otsuse teevad rahandusministrid 13. juulil.

Otsuse projekti järgi manitsetakse Eestit kindlaks jääma distsiplineeritud eelarvepoliitikale ning jätkama strukturaalseid reforme. Samuti rakendama abinõusid, et vältida makromajanduses uue tasakaalutuse teket.

Eestist saab Malta järel kõige väiksema majandusruumiga euroala riik ning siis ilmselt on mitu aastat vaikust, enne kui euroala laienemine jälle päevakorras on. Läti ja Leedu on sihiks seadnud liitumise 2014. aastal, Poola ja Tšehhi pole kindlat aastat nimetanud.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad