PwC: maailma spordiäri tulud taas tõusuteel

Globaalne spordiäri on saamas üle majandussurutise tekitatud ajutisest tulude langusest: juba tänavuaastased tulud ennustatakse jõudvat senise rekord-aasta (2008) tasemele, selgub PricewaterhouseCoopers’i värskest uuringust.

38% tuludest annab piletite müük, 26% sponsorlepingud 20% ülekandeõiguste ning 16% spordi-brand’idega seotud toodete müük.

2009.aastal 114 miljardi USA dollarini ulatunud maailma „spordi-tööstuse“ kogutulu hinnatakse eeloleva 4 aasta jooksul kasvavat keskmiselt 3,8% aastas ja jõudvat 2013. aastaks 133 miljardi dollarini. Kõige kiirema kasvuga on sponsorlepingute ja kõige aeglasema kasvuga piletitulude segment. Ülekandeõiguste tulud on seevastu volatiilsed, tõustes järsult seoses suurte spordiürituste (olümpiamängud, jalgpalli MM) toimumisega ja langedes vaheaastatel.

Möödunud aastal sõlmiti maailmas 16 spordiga seotud sponsorlepingut väärtusega üle 100 miljoni dollari, neist 4 suurimat koguväärtuses 880 miljonit dollarit olid Sotši 2014 taliolümpia sponsorlepingud Venemaa firmadelt MegaFon, Rostelecom, Rosneft ja Aeroflot.

Uuringut Back on track? The outlook for the global sports market to 2013 saab täismahus lugeda SIIN.  

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad