PwC: maailma spordiäri tulud taas tõusuteel

Globaalne spordiäri on saamas üle majandussurutise tekitatud ajutisest tulude langusest: juba tänavuaastased tulud ennustatakse jõudvat senise rekord-aasta (2008) tasemele, selgub PricewaterhouseCoopers’i värskest uuringust.

38% tuludest annab piletite müük, 26% sponsorlepingud 20% ülekandeõiguste ning 16% spordi-brand’idega seotud toodete müük.

2009.aastal 114 miljardi USA dollarini ulatunud maailma „spordi-tööstuse“ kogutulu hinnatakse eeloleva 4 aasta jooksul kasvavat keskmiselt 3,8% aastas ja jõudvat 2013. aastaks 133 miljardi dollarini. Kõige kiirema kasvuga on sponsorlepingute ja kõige aeglasema kasvuga piletitulude segment. Ülekandeõiguste tulud on seevastu volatiilsed, tõustes järsult seoses suurte spordiürituste (olümpiamängud, jalgpalli MM) toimumisega ja langedes vaheaastatel.

Möödunud aastal sõlmiti maailmas 16 spordiga seotud sponsorlepingut väärtusega üle 100 miljoni dollari, neist 4 suurimat koguväärtuses 880 miljonit dollarit olid Sotši 2014 taliolümpia sponsorlepingud Venemaa firmadelt MegaFon, Rostelecom, Rosneft ja Aeroflot.

Uuringut Back on track? The outlook for the global sports market to 2013 saab täismahus lugeda SIIN.  

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad