Lehis: müügimaksu oleks pidanud varem keelustama

Maksumaksjate liidu juhi Lasse Lehise sõnul käitus riik paadi- ja müügimaksu ära keelates õigesti, kuid oleks pidanud seda tegema varem.

Tema kinnitusel tulnuks samale järeldusele jõuda juba aasta alguses. Lehis oletas, et selleks polnud piisavalt aega. "Eks detsembris läks natuke kiireks seda kõike läbi seedida. Nüüd on olnud aega ja me oleme näinud probleeme, mis selle müügimaksuga on - et teed ühe asja ringi ja tuleb kolm probleemi asemele," rääkis ta.

Lehise sõnul jäi varasem otsus ilmselt ka selle taha, et Tallinn on eelarve teinud ja uute maksutuludega arvestanud. "Ütleme nii, et oli vaja inimeste peal ära proovida, et veenduda, et kohe kuidagi ei sobi," märkis ta. "See küsimus jääb ikka, et pool aastat peab keegi selle jama ikkagi kinni maksma."

Tema väitel on müügimaks vastuolus ELi direktiiviga. "Piisab vaid ühest ettevõttest, kes läheb kohtusse ja võidab ning siis küsivad kõik maksu tagasi," sõnas maksumaksjate liidu juht.

Lehis selgitas, et paadi- ja müügimaks ei sobi kohalikuks maksuks, kuna see peaks olema mõne piirkonnaga selgelt seotud. "Kui üle Eesti keegi kaupa müüb, siis väga raske on seda kuidagi mingi linna või valla piires maksustada. Paadimaksu puhul, kui seadus ütleb, et maksustatakse paadi asukoha järgi, siis tekib küsimus, kus see asukoht on. Kui ta ujub parajasti kuskil, siis on võimatu seda asukohta tuvastada," rääkis ta.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

AIANDUSKESKUS HANSAPLANT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Hansaplant Hulgi OÜ

31. mai 2018

BonBon Lingerie otsib RAAMATUPIDAJAT

BonBon Lingerie OÜ

26. mai 2018

LIDL is looking for SENIOR PAYROLL CONSULTANT

Fontes PMP OÜ

31. mai 2018

Uudised

Tööriistad