Lehis: müügimaksu oleks pidanud varem keelustama

Maksumaksjate liidu juhi Lasse Lehise sõnul käitus riik paadi- ja müügimaksu ära keelates õigesti, kuid oleks pidanud seda tegema varem.

Tema kinnitusel tulnuks samale järeldusele jõuda juba aasta alguses. Lehis oletas, et selleks polnud piisavalt aega. "Eks detsembris läks natuke kiireks seda kõike läbi seedida. Nüüd on olnud aega ja me oleme näinud probleeme, mis selle müügimaksuga on - et teed ühe asja ringi ja tuleb kolm probleemi asemele," rääkis ta.

Lehise sõnul jäi varasem otsus ilmselt ka selle taha, et Tallinn on eelarve teinud ja uute maksutuludega arvestanud. "Ütleme nii, et oli vaja inimeste peal ära proovida, et veenduda, et kohe kuidagi ei sobi," märkis ta. "See küsimus jääb ikka, et pool aastat peab keegi selle jama ikkagi kinni maksma."

Tema väitel on müügimaks vastuolus ELi direktiiviga. "Piisab vaid ühest ettevõttest, kes läheb kohtusse ja võidab ning siis küsivad kõik maksu tagasi," sõnas maksumaksjate liidu juht.

Lehis selgitas, et paadi- ja müügimaks ei sobi kohalikuks maksuks, kuna see peaks olema mõne piirkonnaga selgelt seotud. "Kui üle Eesti keegi kaupa müüb, siis väga raske on seda kuidagi mingi linna või valla piires maksustada. Paadimaksu puhul, kui seadus ütleb, et maksustatakse paadi asukoha järgi, siis tekib küsimus, kus see asukoht on. Kui ta ujub parajasti kuskil, siis on võimatu seda asukohta tuvastada," rääkis ta.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad