Rõivas: kiire "ei" müügimaksule tuleks rahva taskust

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ütles Äripäevale, et kui riigikogu müügimaksu ja paadimaksu keset aastat keelaks, tuleks sellest saamata jäänud tulu hüvitada riigikassast.

Äripäev küsis Rõivaselt, miks müügimaks tühistatakse alles 1. jaanuarist 2011, mitte aga kiiremini. "Kahjuks ei saa seda teha," ütles poliitik. "Kui riik teeb otsuse, mis vähendab aasta keskel kohaliku omavalitsuse tulu, tuleb see kompenseerida. See tähendaks, et müügimaksust ja paadimaksust kogutav tulu tuleks Tallinna linnale võtta kõigi Eesti elanike taskust."

Rõivas lisas, et müügi- ja paadimaksu kiiremat kaotamist on mitmel korral arutatud, kuid sobivamat lahendust, kui 1. jaanuar 2011 pole leitud. "Kui maks siis kaob, peab Tallinn eelarvet tehes pöörama tähelepanu ka kulupoolele," märkis Rõivas.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad