Autor: Lemmi Kann • 26. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAP ostab ära suurima mobiilse tehnoloogia arendaja Sybase’i

Maailma majandustarkvara turuliider SAP AG ostab 75 miljardi krooni eest suurima mobiilsete tarkvaralahenduste tarnija Sybase’i.

Eesti SAP esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul on tehing kohalikele ettevõtetele oluline kuna Sybase on Eestis juhtimissüsteemide ja andmeanalüüsi sektori üks turuliidritest. “Toimuv ühinemine kiirendab näiteks Eesti riigi- ja erasektori võimalusi võtta kasutusele revolutsiooniline in-memory computing tehnoloogia,” ütles Parts.

In-memory computing tehnoloogia, mida SAP ja Sybase peale ühinemist koos edasi arendavad suurendab arvutite töökiirust ning andmemahutavust praegusega võrreldes tuhandeid kordi. Uut tehnoloogiat ja programme hakatakse kasutama tavaarvutite kõrval ka mobiilsetes seadmetes, mis peagi ületavad oma võimsuselt praeguseid koduarvuteid.

Lisaks in-memory computing tehnoloogia kiiremale arendamisele võimaldab Sybase’i omandamine SAP-l laiendada oma majandustarkvara kättesaadavust mobiilsetel paltvormidel – Sybase arendas välja mobiiltelefonitarkvara, mida kasutavad miljardid mobiiliomanikud üle maailma.

SAP AG juhi Bill McDermotti sõnul võimaldab majandustarkvara viimine mobiiltelefonidesse ja muudesse mobiilsetesse seadmetesse pakkuda kliendile reaalajas infot ja analüüsi kõigist oma ettevõtte äritegevustest alates tootmisprotsessi haldamisest kuni jaekaubanduse planeerimiseni.

SAP tegi pakkumise kõigi Sybase’i lihtaktsiate ostmiseks hinnaga 65 USA dollarit aktsia kohta (44% kõrgem kui kolme viimase kuu keskmine aktsia turuhind) koguväärtuses 5,8 miljardit dollarit. Tehingu lõpetamine toimub lähikuudel peale juriidiliste toimingute läbiviimist. Sybase jätkab peale SAP-ga ühinemist eraldiseisva üksusena “Sybase, an SAP Company” nime all. Eraldi jäävad funktsioneerima ka mõlema firma arendusosakonnad ja enam tähelepanu pööratakse omavahelise sünergia loomisele. Sybase juhtkond jätkab ettevõtte eesotsas ning ka SAP juhatuses.

Mis on mis

* 1984. aastal asutatud Sybase on andmehalduse, analüüsi, mobiilsõnumivahenduse ja ettevõtete mobiilseks muutmise alal maailmas turuliider. Sybase'i kasutab 34 000 ettevõtet, 91 neist kuuluvad ajakirja Fortune “Fortune 100” nimekirja. Sybase pakub tööd enam kui 4000-le töötajale 60 riigis.

* Enam kui 120 riigis 97 000 klienti teenindav SAP AG on maailma juhtiv majandustarkvara tootja, mis pakub ligi 30 erinevas tööstusharus tegutsevatele igas suuruses ettevõtetele IT-rakendusi ja teenuseid.

SAP AG korporatsioon teenis 2009. aastal 10,67 miljardit eurot müügitulu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700