Pangad peavad muutustest varem teatama hakkama

Pangaliidu teatel saavad pankade kliendid infot pangateenuse tingimuste muutumisest isiklikult ja senise ühekuuse etteteatamisaja asemel kaks kuud ette.

Homsest rakenduvad Eestis tegutsevatele pankadele võlaõigusseaduse muudatused, mille tulemusena muutuvad lisaks makseteenuste (ülekanded, püsi- ja otsekorraldused, kaarditehingud jne) lepingutele ka klientide lepingutingimuste muutumisest teavitamise tingimused.

Suurema muudatusena hakkavad pangad klienti muutuvatest teenuse tingimustest teavitama senise ühe kuu asemel kaks kuud ette. Ka näeb uus kord ette, et edaspidi peab teavitamine olema kliendile isiklikult suunatud ehk senise üleriigilise päevalehe ja pangakontorite vahendusel tehtud teavituse asemel lähtutakse rohkem kliendi käitumisharjumustest ja soovidest.

Eestis hästi arenenud ja suure kasutajate hulgaga internetipanganduse tõttu jõudsid pangad, finantsinspektsioon ja tarbijakaitse arusaamale, et ei ole mõistlik klientide teavitamisel kasutada massiliselt tavapostiga paberkandjal teateid. Teavitamisviisi valikul lähtuvad pangad edaspidi edastatava teabe iseloomust, kanalina võidakse kasutada internetipanga postkasti, e-posti, SMS sõnumit ja ka paberkandjat - seda nii pangakontoris kui posti teel.

Kuna toodete tingimused on tihti mahukad ja paljud valitud kanalid seavad info edastamise mahule piirid,  siis reeglina antakse teates klintidele lühiülevaade tingimustest ja valdkonnast mida muudetakse, muudatuse iseloomust ja ajast millal muudatused jõustuvad, samuti antakse teada kus on võimalik tutvuda terviklikult uute tingimustega. Täismahus tehakse tingimused kättesaadavaks pankade veebilehtedel ja pangakontorites.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad