Kreedix: tankisti võla võib maha kanda

Inkasso- ja raamatupidamisteenustega tegeleva OÜ Kreedix juhataja Kersti Muromets kommenteeris tankistide kasutamist, et nendega vaidlemisel saab küll põhimõttelise õiguse, kuid üles jäänud võla võib tavaliselt maha kanda.

Kersti Muromets, Kreedix OÜ juhataja

Äriühingu üleminek uutele omanikele, kelle asukohta ei ole võimalik määrata, kellega ühendus puudub, kelle olemasolu näitab vaid B-kaart, tähendab, et tegelikkuses on EV läinud nn tankistide kätte.

See tähendab omakorda põhimõtteliselt võlanõude maha kandmist, kuna kohtulik menetlus on lihtsalt raisatud raha - hagimaterjale ei ole võimalik üle anda, toimub edastamine Ametlikes Teadaannetes, sellest tulenevalt tehakse tagaseljaotsus, mis läheb kohtutäituri kätte, kes samuti ei suuda seda ettevõtet leida. Millest järeldubki, et kohtumenetlus ei anna veel kellelegi raha, ainult teadmise, et võlg on kohtulikult välja mõistetud.

Kuna juhatuse liikmed ei ole leitavad, siis ei ole leitav ka raamatupidamisdokumentatsioon, mis oma korda tähendab kulutust, tuleb taastada läbi viimase majandusaasta aruande, panga väljavõtete, maksuametisse esitatud dokumentatsioonide raamatupidamine.

Igasugune tulemus, mis tähendaks raha saamist, on suhteliselt väike ja selleks tuleb kulutada hulga kroone ja aega. Tavapäraselt need pankrotid raugevad, kuna võlausaldajal saab raha otsa.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad