Mõis: võlakaitse vabastab pangaorjusest

Panku oli vaja millegagi ohjeldada ja võlakaitse on ennekõike psühholoogiline abinõu, et pangad ei alustaks inimeste orjastamist, kommenteeris ekspankur Jüri Mõis võlakaitse seadust.

„Pigem tuli panganduse tagatubadesse teadmine, et ka valitsus võib inimeste poolele astuda ja nad ei peaks niimoodi ülbitsema. Põhimõttelt on see seadus pankurite orjastamiskatsete vastu,“ ütles Mõis.

Tema sõnul seadus majandust ei leevenda, küll aga muudab õhkkonna paremaks. Mõisa hinnangul ei põhjusta see ka kohtutele lisakoormat, mis oleks väljakannatamatu.

„Tegelikult ei ole minul kiiret ühiskonna lihtliikmena, ei ole laenu saajal kiiret ja pole ka pankadel kiiret. Kohtud on praegugi võlaõigusasjadest umbes. Suur ummik või väike ummik, kui see ei liigu, on ikkagi seisak. Kõik osapooled saavad ilmselt aru, et need laenud jäävad tagasi maksmata, aga kui selline toorik on ümber, loob see erinevaid nüansse,“ sõnas Mõis.

Mõisa hinnangul jäävad laenud üht või teistpidi tagasi maksmata. „Minu arvates jäävad need laenud tagasimaksmata nagunii, olgu retoorika milline tahes. Devalveerimismehhanism puudub ja keegi ei jõua neid suurte numbritega võlgu teenindada. Need lihtsalt jäävad ühiskonnas väga halli segasesse tsooni, kuni nad ühel, teisel või kolmandal kombel ära unustatakse. Millega see lõpeb, seda ei oska praegu öelda, aga mingil moel need võlad kaovad,“ ütles Mõis.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Katariina Krjutškova

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad