ÄP Käsiraamatute foorum: tähtajaline tööleping tähtajatuks

Küsimus: Turvaseadus lubab turvadiplomita isiku (ametinimetus on valvetöötaja turvatöötaja ülesannetes) vormistada tööle tähtajaliselt valvetöötajana 4ks kuuks. Kas sellise formuleeringu puhul saab töötaja turvadiplomi esitades töötada edasi sama töölepinguga turvatöötaja ametikohal: "Tööleping on sõlmitud tähtajaliselt Turvaseaduse § 21 lg 2 alusel. Töötaja viimane tööpäev on 02.09.2010.a. Kui töötaja soovib edasi töötada turvatöötajana, on ta kohustatud  katseajal läbima turvatöötaja põhiõppe ning omandama turvatöötaja kvalifikatsiooni."

Vastus: Kui töötaja on algselt sõlmitud tähtajaline tööleping ning ta omandab turvatöötaja kvalifikatsiooni, on tal õigus jätkata tööd ning tema tööleping tuleks muuta tähtajatuks. Tegemist on sama töölepinguga ning korrektne ei oleks sõlmida uut lepingut, kuna jätkub ikkagi sama töösuhe.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Taxify is looking for an ACCOUNTANT

Taxify OÜ

30. mai 2018

LIDL is looking for SENIOR PAYROLL CONSULTANT

Fontes PMP OÜ

31. mai 2018

PLM GRUPP EESTI OÜ is looking for ACCOUNTANT

Manpower OÜ

06. juuni 2018

Uudised

Tööriistad