ÄP Käsiraamatute foorum: tähtajaline tööleping tähtajatuks

Küsimus: Turvaseadus lubab turvadiplomita isiku (ametinimetus on valvetöötaja turvatöötaja ülesannetes) vormistada tööle tähtajaliselt valvetöötajana 4ks kuuks. Kas sellise formuleeringu puhul saab töötaja turvadiplomi esitades töötada edasi sama töölepinguga turvatöötaja ametikohal: "Tööleping on sõlmitud tähtajaliselt Turvaseaduse § 21 lg 2 alusel. Töötaja viimane tööpäev on 02.09.2010.a. Kui töötaja soovib edasi töötada turvatöötajana, on ta kohustatud  katseajal läbima turvatöötaja põhiõppe ning omandama turvatöötaja kvalifikatsiooni."

Vastus: Kui töötaja on algselt sõlmitud tähtajaline tööleping ning ta omandab turvatöötaja kvalifikatsiooni, on tal õigus jätkata tööd ning tema tööleping tuleks muuta tähtajatuks. Tegemist on sama töölepinguga ning korrektne ei oleks sõlmida uut lepingut, kuna jätkub ikkagi sama töösuhe.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad