ÄP Käsiraamatute foorum: õppepuhkus

Küsimus: Lugedes Täiskasvanute koolituse seadust, jääb ikkagi arusaamatuks, kas töötajale, kes õpib magistratuuris kaugõppes täiskoormusega, on lubatud § 8. lg (3) alusel ettenähtud tasustatud puhkus 20 kalendripäeva eest?§ 3. (2) Tasemekoolitus võimaldab õhtuses või kaugõppe õppevormis või eksternina omandada põhiharidust ja üldkeskharidust, osakoormusega läbida kutseõpet või kutsekeskharidusõpet ja osakoormusega või eksternina omandada kõrgharidust. Tasemekoolituse läbimist tõendab tunnistus või diplom.

§ 8.
(3) Tasemekoolitusega ja tööalase koolitusega seotud õppepuhkuse ajal makstakse töötajale ja avalikule teenistujale keskmist töötasu 20 kalendripäeva eest.
(5) Käesoleva paragrahvi lõigetes 2 kuni 4 sätestatut kohaldatakse töötajatele ja avalikele teenistujatele, kes osalevad ka tasemekoolituse päevases õppevormis ja täiskoormusega õppes.

Vastus: Täiskasvanute koolituse seaduses on tõepoolest Teie poolt viidatud vastuolu - ühest küljest justkui näeb § 8 ette tasu maksmise, samas tasemekoolituse definitsioon on jäänud seaduses varasemale kujule ning seob tasemekoolituse ikka teatud õppevormidega.

Vaidluse moment on siin kahtlemata olemas, kuid soovitame siiski lähtuda sellest, et säilitada töötajale tasemekoolituse puhul õppepuhkuse 20 päeva eest keskmine töötasu sõltumata õppevormist, kuna sellise tõlgenduse kasuks räägib eelmisel aastal tehtud seadusemuudatuse eesmärk - laiendada õppepuhkuse õigus kõigile töötajatele õppevormist sõltumata.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad