ÄP Käsiraamatute foorum: õppepuhkus

Küsimus: Lugedes Täiskasvanute koolituse seadust, jääb ikkagi arusaamatuks, kas töötajale, kes õpib magistratuuris kaugõppes täiskoormusega, on lubatud § 8. lg (3) alusel ettenähtud tasustatud puhkus 20 kalendripäeva eest?§ 3. (2) Tasemekoolitus võimaldab õhtuses või kaugõppe õppevormis või eksternina omandada põhiharidust ja üldkeskharidust, osakoormusega läbida kutseõpet või kutsekeskharidusõpet ja osakoormusega või eksternina omandada kõrgharidust. Tasemekoolituse läbimist tõendab tunnistus või diplom.

§ 8.
(3) Tasemekoolitusega ja tööalase koolitusega seotud õppepuhkuse ajal makstakse töötajale ja avalikule teenistujale keskmist töötasu 20 kalendripäeva eest.
(5) Käesoleva paragrahvi lõigetes 2 kuni 4 sätestatut kohaldatakse töötajatele ja avalikele teenistujatele, kes osalevad ka tasemekoolituse päevases õppevormis ja täiskoormusega õppes.

Vastus: Täiskasvanute koolituse seaduses on tõepoolest Teie poolt viidatud vastuolu - ühest küljest justkui näeb § 8 ette tasu maksmise, samas tasemekoolituse definitsioon on jäänud seaduses varasemale kujule ning seob tasemekoolituse ikka teatud õppevormidega.

Vaidluse moment on siin kahtlemata olemas, kuid soovitame siiski lähtuda sellest, et säilitada töötajale tasemekoolituse puhul õppepuhkuse 20 päeva eest keskmine töötasu sõltumata õppevormist, kuna sellise tõlgenduse kasuks räägib eelmisel aastal tehtud seadusemuudatuse eesmärk - laiendada õppepuhkuse õigus kõigile töötajatele õppevormist sõltumata.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

Uudised

Tööriistad