Tammemäe: Ettevõtjate- vahelised võlad kasvavad

Intrum Justitia ASi juht Ivar Tammemäe ütleb, et maksuvõlglaste arvu kahanemine on küll hea näide, kuid ettevõtjate omavahelised pikaajalised võlgnevused on siiski kasvutrendis.

Tammemäe sõnas, et on tähele pannud, et maksevõlglastena olid maksu- ja tolliametis väljas ka ettevõtjad, kes on aastaid tagasi pankrotistunud. „Juhul kui nende võlad on nüüd maha kantud, siis statistika näitabki õigesti, et maksuvõlglasi on vähenenud,“ oletas ta . Maksuvõlglaste vähenemine on väga positiivne, kui seal  taga ei ole mingisugust arvestuslike aluste muutumist, möönis Tammemäe.

„Mida näitas meie kontserni maksudetavade ja kultuuri uuring Euroopas, et Eestis on väga kurb statistika üle 90 päevaste võlgade osas,“ tunnistas ta.
Inkassofirma juht tõdes, et selle aasta kevadel läbi viidud uuring näitas, et võrreldes eelmise aastaga on ettevõtjatevahelised võlgnevused, mis on vanemad kui 90 päeva, kasvanud  67%. „See on väga suur suhtarv,“ hoiatas ta. „Selles osas trend ei näita vähenemist,“ lisas Tammemäe.

Iseasi on seegi, et krediteerimine kui selline on vähenenud võrreldes 2006-2007 aastatega. „Kui perioodil 2006-2007 peaaegu 95% kauba ja teenuste käibest müüdi krediiti, siis täna on see number kindlasti väiksem,“ möönis ta.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Jaana Pikalev

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad