Raportöör: euro ei too imet

Euroga liitumise akt iseenesest ei tähenda seda, et järgnevatel päevadel saabub ime - ütles Euroopa Parlamendi raportöör Edward Scicluna.

"Ma ei usu sellesse, et iseenesest euroga liitumise akt toob ime järgnevatest päevadest alates," kommenteeris Scicluna loodetavat välisinvestorite tulva Eestisse. "Fakt, et Eesti on rikka ja tõsise klubi liige, kuna sinna kuuluvad paljud riigid, seal on koos parimad ajud ning loodetavasti õpib kiiresti vigadest, on hea märk," lisas ta.

Scicluna sõnul ei tähenda see seda, et 2011. aasta jaanuarist on Eestis rohkem päikeselisi päevi - tööd peab ka edspidi kõvasti tegema.

"Selle klubiga liitumine on hea ning Eesti peaks selle üle uhke olema. Eesti on juba euroga liitumisest suure kasu lõiganud selleks ettevalmistudes,“ rõhutas Scicluna.

„Edasine sõltub juba riigist endast. Euroga tulevad kaasa reeglid, kuid see sõltub taas juba riigist, kas neist suudetakse parim võtta. Selleks on vaja korralikku ja intelligentset poliitikat. Keegi ei too teile investeeringuid seetõttu, et te olete euroala liige. Eesti peab ka edaspidi kõvasti tööd tegema – seda ei asenda miski,“ ütles raportöör.

Malta liitus1. jaanuarist 2008 euroalaga. Viimasel ajal, nimelt 2007. aasta märtsist kuni 2008. aasta aprillini, olid Maltal parimad hinnastabiilsuse ja inflatsiooni (alla 1,5 %) tulemused euroliidus. Malta juhtivad väljaanded The Malta business weekly ja The Malta Indepedent rõhutasid korduvalt, et lähiaastatel ootab Malta mitmekordset välisinvesteeringute kasvu, aga võimul olevad poliitikud Rahvusparteist rääkisid lausa „investeerimisbuumist“, mis jäi tulemata, kirjutas Äripäeva väljaanne Delovõje Vedomosti.
 


 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Katre Pilvinski

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad