IT-spetsialist: tarkvara tuleb eurokõlblikuks kohendada juba praegu

Maailma suurima majandustarkvara tootja SAP AG Eesti esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul peavad kõik ettevõtted seoses euro-otsusega alustama oma raamatupidamis- ja juhtimistarkvara ümber seadistamisega, et mitte jaanuarist töövõimetuks muutuda.

Tiit Partsi sõnul tähendab ettevõtete eurole üleminek isegi kaasaegse tarkvara puhul rida töid - olemasoleva seadistuse kaardistamine, skriptide ümberkirjutamine, andmete konverteerimine, üleminekutestid ning vajadusel parandused ja uued testid.

“Kui ettevõte kasutab keerulisemalt seadistatavaid programme, siis tuleb lisaks arvestada veel programmeerimine, mis on aeganõudev ja kulukas. Kui eurole üleminekut toetavate IT-lahendustega õigeaegselt mitte tegeleda, siis tekib oht, et ettevõte muutub mõneks ajaks päris töövõimetuks,” ütles Parts.

Kui ettevõttel on lepinguline tarkvarapartner, peaks üleminek üldjuhul olema sujuv ning võrdlemisi odav, moodustades vaid murdosa IT-süsteemi regulaarsest hooldustasust. Rahvusvaheliste IT-firmade puhul ei pea ka pikka tööjärjekorda kartma, sest neil on Euroopa suurimate majanduste eurole seadistamise kogemus ja ressurss olemas, kinnitas tarkvaraekspert ja lisas et firmade ja Eesti majanduse töös tervikuna õigeaegselt üleminekuga alustades suuremaid seisakuid ei teki.

SAP Estonia juhi Tiit Partsi kinnitusel sõltub oluline osa IT-seadistustest küll raamatupidamisseaduse muudatustest, kuid suur osa tarkvaraettevõtte kohalikest suurklientidest on juba alustanud konverteerimistöödega.

”Ka riigiasutused, näiteks rahandusministeerium tegeles juba varakult riigi IT-lahenduste ümberseadistamisega. Samas lihtsat operatiivtarkvara kasutavad väikeettevõtted ei peagi üleminekuga palju pead murdma, sest olenevalt kasutatavast programmist saab lihtsamad seadistamised ka ise läbi viia,” ütles Parts.

Enam kui 120 riigis 75 000 klienti teenindav SAP AG on maailma juhtiv majandustarkvara tootja. Korporatsioon teenis mullu 10,67 miljardit eurot müügitulu.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

Uudised

Tööriistad