Autor: Lemmi Kann • 5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tsahkna: müügimaks kaotab töökohti

Riigikogu rahanduskomisjon algatas täna kaupmeeste liidu ja tööandjate keskliidu ettepanekul müügimaksu seaduse muutmise, millega leevendatakse kaupmeestele müügimaksu kehtestamist tulenevat koormust.

„IRL on seisukohal, et Tallinna linna poolt elanikele ja ettevõtjatele tehtava ülekohtu välistamiseks tuleks müügimaks üleriigiliselt kaotada, kuid kahjuks ei ole see ettepanek leidnud piisavat poliitilist toetust. Seepärast oleme valmis toetama tänast algatust, et Tallinnas tegutsevatele teenindus- ja kaubandusettevõtetele tuua veidigi leevendust ning anda aega müügimaksu kehtestamisest tulenevate probleemide lahendamiseks,“ ütles rahanduskomisjoni liige Margus Tsahkna.

Tema sõnul toob Tallinna poolt linnaeelarve aukude lappimiseks kehtestatud maks linlastele hinnatõusu ning ohustab väiksemates kaubandusettevõtetes töötavaid inimesi töökohtade kaotusega.

"Müügimaks paneb väiksematele teenindus- ja kaubandusettevõtetele suure koormuse, mille tulemusel võib kaduda palju töökohti. Ajal, mil riigi tasemel on tehtud suuri pingutusi töökohtade tekkimise soodustamiseks, astub Tallinn sellel teel vastupidises suunas," sõnas Tsahkna.

Tema hinnangul plaanib linn müügimaksu kehtestamisega võtta tallinlaste taskust 150 miljonit krooni, et kinni maksta oma poliitpropaganda kulud.

"Müügimaksu administreerimiseks on linn ette näinud viis miljonit krooni. Samal ajal on tänavu linnaeelarves lasteaedade investeeringuteks ette nähtud vaid kaks miljonit ehk umbes 15 tuhat krooni lasteaiale, mis paneb kogu loo eriti ebaõiglasesse valgusesse,“ lausus Tsahkna.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700