Liisingliit jäi autode liisingulepingutega rahule

Eesti liisingühingute liit on liisinglepinguid uurinud ja jõudnud järeldusele, et tüüplepinguid kehtestada pole vaja, vastas liidu tegevdirektor Reet Hääl Äripäeva kommentaaripalvele.

"Iga liisingühing kujundab enda lepingulised vormid ja kliendisuhted ise, lähtuvalt kehtivast seadusandlusest ja heast tavast," ütles Hääl.

Liisingufirmad pakuvad erinevaid liisingulepingu vorme, mis vastavad kõik Eesti õigusruumis kehtivale regulatsioonile, selgitas ta. Rahvusvaheliselt reguleerib liisinglepingute finantsarvestuslikke põhiprintsiipe raamatupidamise rahvusvaheline standard IAS (IFRS) juhend nr 17. See juhend ei puuduta Hääle sõnul aga eratarbijad ja nendega sõlmitavaid lepingulisi suhteid.

Hääl ei soovinud kommenteerida advokaat Pirkka-Marja Põldvere kirjeldatud probleemi Nordea sõidukite kasutusrendilepingu ja sellest tulenevate võimalike kohustustega.

"Ma ei pea vajalikuks kommenteerida süüdistust, kus advokaat konstrueerib probleemartikli väidetavast eksitamisest üles fraasile "On teada, et enamasti ei loe liisinguvõtjad üldtingimusi läbi"," põhjendas Hääl.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad