Tööandjate keskliit teeb müügimaksukoolituse

Tööandjate keskliit korraldab koostöös kaupmeeste liiduga koolituse „Müügimaksu küsimused Tallinna näitel”, kus käsitletakse peagi kehtima hakkava müügimaksuga seotud praktilisi ja õiguslikke küsimusi.

Tööandjate keskliit märkis, et on Tallinnas müügimaksu kehtestamise kohta teinud valitsusele mitu põhjendatud ettepanekut muuta kohalike maksude seadust ja toetanud kaupmeeste liidu vastavaid algatusi, kuid kuna probleemile pole võimalik leida kiiret rahuldavat lahendust ja ebaseaduslik määrus jõustub ettenähtud ajal 1. juunil, otsustas keskliit ettevõtjaid koolitada, et selgitada neile müügimaksuga seotud küsimusi.

Tallinna linna poolt korraldatud müügimaksu teabepäevade kohta on keskliidule jõudnud kriitika, et lektorid ei suuda osalejate küsimustele ammendavalt vastata või siis jätavad need üldse tähelepanuta, mis tähendab, et müügimaksu rakendamise eel on tekkinud murettekitav infosulg.

Tööandjate keskliit korraldab koostöös kaupmeeste liiduga 11. ja 19. mail Tallinnas koolituse „Müügimaksu küsimused Tallinna näitel”, kus käsitletakse peagi kehtima hakkava müügimaksuga seotud praktilisi ja õiguslikke küsimusi. Koolitusele on võimalik registreeruda SIIN.

Koolitajaks on advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN maksunõunik, advokaat Maret Hallikma, kes aastatel 1998–2006 töötas Maksu- ja Tolliameti peajuristi ning juriidilise osakonna juhatajana. Lektorile on ennetavalt võimalik registreerimiskeskkonna kaudu saata küsimusi, mida käsitletakse koolituse käigus. Samuti on talle edastatud küsimused, millele Tallinna ettevõtlusameti esindaja jättis vastuseta Raamatupidajate Kogu müügimaksu teabepäeval, teatasid tööandjad.

Koolitusel antakse ülevaade sellest, millised ettevõtjad peavad müügimaksu tasuma hakkama, millised on nende kohustused müügimaksuga seoses, kuidas maksu deklareerida ja tasuda, samuti selgitatakse Tallinna linna ja Maksu- ja Tolliameti rolli selles protsessis ning antakse ülevaade maksukogujate õigustest maksusummade sissenõudmisel ja kontrollimisel.

Lisaks pööratakse koolitusel tähelepanu ka esilekerkinud õiguslikele küsimustele ja müügimaksu kehtestamise probleemidele, maksu vastavusele Eesti siseriiklikele ja Euroopa Liidu õigusaktidele ning käsitletakse ettevõtja võimalusi oma õiguste kaitseks.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad