LUGEJA HÄÄL: roheline energia polegi nii roheline

Raamatupidaja.ee lugejate hinnangul võib Soraineni õigusblogi tänase sissekande pealkirjast „Rohelise energia edusammud muu keskkonna arvelt?” küsimärgi ära võtta ning asendada see hüüumärgiga.

„Vastus: Mhmh, tulevad küll!” kirjutab kommenteerija aliase Mhmh all ning jätkab:

„Kuna energiat ei saa suurtes mahtudes salvestada ja tuuleenergia toodang on äärmiselt juhusliku iseloomuga, siis praegune tuuleenergia "kasutamine" praktikas saab toimuda vaid teiste elektrijaamade, kas siis kohalike või välismaiste abil ja arvelt! Eesti põlevkivielektrijaamadega tuuleenergia kõikumiste kompenseerimine suurendab viimaste saastamist (suureneb kütusekulu, suureneb C02 õhku paiskamise hulk) ja vähendab rahalist tulu. Välismaiste jaamadega kompenseerimine tähendab kohalikele lihtsalt suuri rahalisi väljaminekuid. Saastamine toimuks siis lihtsalt piiri taga naabermaal,” selgitab lugeja oma seisukohta ning lisab, et tuuleenergeetika võimsad dotatsioonid rikuvad ja moonutavad ka elektrituru ning võrdse kohtlemise printsiipi.

„Ilma dotatsioonideta püstitaksid tuulikuid vaid väikeharrastajatest talunikud!” märgib lugeja, kelle hinnangul avaldab massiline tuulikute püstitamine keskkonnale kindlasti otsest negatiivset mõju, kuna näiteks ca 70% maha pidurdatud tuul mõjutab kindlasti antud piirkonna kliimat. Lisaks tekivad tuulikuparkide ümbruses suured müraprobleemid ja akustilised resonantsid.

„Tuulik on üks keskkonnavaenulikumaid viise elektrit hõõruda. Emake Maa just alles teatas mõni aeg tagasi, et tema on siin peremees ja kui me mõistusele ei tule, hakkame kõik jala käima nagu kiviajal. See müüt CO2-st ja muust on käivitanud palju miljardiärisid, kus keskkonnamõju on muudetud raskemini märgatavaks ja hinnatavaks kuid palju suuremaks kui lihtsal kivipõletusel,” sekundeerib talle Sandolfin.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad