EVEA tegi ettepaneku alandada müügimaks 0,3%ni

Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon (EVEA) tegi Tallinna linnavalitsusele kaheksa ettepanekut müügimaksu osas. EVEA hinnangul võiks müügimaksu alandada 0,3%ni ja selle rakendamise ajaks pakuti 2011. aasta esimene jaanuar. 

"Kohtusime linnavalitsusega märtsi eelviimasel päeval, et saaksime arutada Tallinna müügimaksu teemat. Ametlike ettepankute esitamist ootas linn juba 1. aprillil," rääkis EVEA president Marina Kaas.

Kaas rääkis, et praktiliselt ainult ühe päevaga polnud võimalik kujundada organisatsiooni ettepanekuid müügimaksu muutmise osas. "Koostasime siis pühade ajal munade värvimise asemel oma seisukohti, et võimalikult palju maksu negatiivset mõju vähendada," kommenteeris ta.

EVEA ütleb kirjas linnavalitsusele vabandades, et antud kirja ei olnud võimalik toimetata  nendeni soovitud tähtajaks - 1. aprilliks. Seda nii tehnilistel põhjustel, kui ka lähtuvalt EVEA kui väikeettevõtjate kollektiivset arvamust väljendava organisatsiooni iseloomust.

"Meil ei ole võimalik esitada kollektiivset arvamust kahe päeva jooksul ning sellise tähtaja andmine sotsiaalpartneritele näitab meie arvates, et nende kaasamise soov antud teema arutelusse ei olnud siiras," kirjutas Kaas.

Siiski, olles teinud tööd määruse kommenteerimisel lihavõttepühade ajal, loodame, et linna volikogu leiab neid väärt käsitlemist ning arvestamist, lisas ta.

Loe EVEA ettepanekuid Tallinna linnavalitsusele SIIT.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Katre Pilvinski

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad