Maksuamet alustas paberdeklaratsiooni esitanutele tulumaksutagastust

Täna võivad tulumaksutagastust oodata enam kui 27 000 inimest, kes esitasid oma tuludeklaratsiooni paberil - maksuamet plaanib tänase jooksul välja maksta 76,6 miljonit krooni.

MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul saavad lähipäevil tulumaksu tagasi kõik need inimesed, kelle deklaratsioonid täiendavat kontrolli või lisadokumentide esitamist ei vaja. Nendega, kellelt oodatakse täiendavat infot, võtab maksuhaldur telefoni või kirja teel ühendust.

„Need paberdeklaratsiooni esitanud, kellele järgmise nädala jooksul tagastusraha arvele ei laeku ja maksuhaldur veel ühendust võtnud pole, võiksid kontakti võtta Maksu- ja Tolliameti teeninduskohaga, et välja selgitada, kas deklaratsioonil on vigu ning on vaja täiendavaid dokumente esitada,” lisas Udde.

Sel aastal esitas alla 7,7% deklareerijatest maksuhaldurile paberil tuludeklaratsiooni, kokku oli paberdeklaratsioone 43 061. Eelmisel aastal esitati paberdeklaratsioone 53 700, mis oli ligi 10% kõigist deklaratsioonidest.

MTA tuletab ka meelde, et kõigil, kes olid 2009. aastal FIE-d, on kohustus esitada tuludeklaratsioon. Esitada tuleb nii deklaratsiooni A kui ka E-vorm, vaatamata sellele, kas tulu saadi või mitte. Hetkel on puudu veel ligi 7300 FIE tuludeklaratsioonid.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

31. august 2018

Uudised

Tööriistad