Autor: Lemmi Kann • 9. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üle 92% tuludeklaratsioonidest esitati elektrooniliselt

Maksu- ja Tolliametile esitati 2009. aasta tulude kohta esialgsetel andmetel 556 234 füüsilise isiku tuludeklaratsiooni, neist 92,4% elektrooniliselt.

MTA peadirektori asetäitja Dmitri Jegorovi sõnul on rõõmustav, et elektroonilise tuludeklareerimise osakaal võrreldes eelmise aastaga, mi elektrooniliselt jõudis maksuametile ligi 91% tuludeklaratsioonidest.

Esmakordselt oli sel aastal võimalik tulude deklareerimise kohta infot saada ja spetsialistidele küsimusi esitada maksuhalduri kodulehe vahendusel. Tänu foorumile, mida külastati ligi 240 000 korda, ning temaatilisele veebilehele langes külastajate arv MTA teeninduskohtades võrreldes möödunud aasta veebruari ja märtsiga 20%. Ka ameti infotelefonidele tehti kõnesid eelmise aastaga võrreldes ligi 14% vähem.

“E-teenuste arendamine on meile väga oluline, kuna ühelt poolt on nende kasutamine klientidele mugavam ja teiselt poolt lihtsustab see ameti tööd ning aitab kokkuhoidlikumalt majandada, mis on praegustes majandusoludes äärmiselt tähtis. Me täname oma kliente ning jätkame e-teenuste arendamist ja parendamist edaspidigi,” lisas Jegorov.

Eelmisel aastal esitati 2008. aasta tulude kohta kokku 577 639 deklaratsiooni, mille alusel kuulus tagastamisele 2,64 miljardit ja juurdemaksmisele 0,55 miljardit krooni.

Sel aastal kuulub esialgsetel andmetel tuludeklaratsioonide alusel tagastamisele 1,7 miljardit krooni tulumaksu ning juurdemaksmisele 0,23 miljardit krooni tulumaksu. Tänaseks on maksuhaldur tagastanud juba ligi 1,5 miljardit krooni enammakstud tulumaksu.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700