ÄP Käsiraamatute foorum: puhkuse ajakava

Küsimus: Millisele TLSi punktile tugineb nõue (kui on selline nõue), et ka varasematest perioodidest tekkinud kasutamata puhkuseosa tuleb kajastada kalendriaasta põhipuhkuse ajakavas? Paljud töötajad just soovivad jätta endale puhkusepäevi reservi.

Vastus: TLS § 69 lg 2 viitab ka kasutamata puhkusele, mis tuleb ajakavasse lisada.

Küsimus: Kas puhkuse ajakava võib koostada lõppjäägiga, st ega kogu kasutamata puhkust (jooksev + eelnevad perioodid) ei pea kalendriaasta jooksul välja võtma?

Vastus: Oluline on arvestada, et puhkuse osas, mis on muutunud sissenõutavaks, on töötajal õigus seda nõuda ja tööandjal õigus nõuda, et töötaja seda kasutaks. Kui poolte kokkuleppel ei kavatseta kogu puhkust (jooksev + eelnevad perioodid) kasutada, siis oleks kõige mõistlikum selline kokkulepe ka fikseerida (mitte ainult tööandja poolt ühepoolselt ajakavaga kehtestada). Puhkust, millele töötajal on õigus, aga mille kasutamise aega ajakavas ei ole, võib töötaja kasutada enda poolt valitud ajal 14päevase etteteatamisega.

Vastas advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Aktiva

Merit Aktiva on lihtne ja mugav pilvepõhine raamatupidamisprogramm, mis sobib nii proffidele kui algajatele. Uued kaasaegsed võimalused ja paljude tegevuste automatiseerimine hoiavad kokku aega ning teevad töö lihtsaks.

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad