ÄP Käsiraamatute foorum: puhkuse ajakava

Küsimus: Millisele TLSi punktile tugineb nõue (kui on selline nõue), et ka varasematest perioodidest tekkinud kasutamata puhkuseosa tuleb kajastada kalendriaasta põhipuhkuse ajakavas? Paljud töötajad just soovivad jätta endale puhkusepäevi reservi.

Vastus: TLS § 69 lg 2 viitab ka kasutamata puhkusele, mis tuleb ajakavasse lisada.

Küsimus: Kas puhkuse ajakava võib koostada lõppjäägiga, st ega kogu kasutamata puhkust (jooksev + eelnevad perioodid) ei pea kalendriaasta jooksul välja võtma?

Vastus: Oluline on arvestada, et puhkuse osas, mis on muutunud sissenõutavaks, on töötajal õigus seda nõuda ja tööandjal õigus nõuda, et töötaja seda kasutaks. Kui poolte kokkuleppel ei kavatseta kogu puhkust (jooksev + eelnevad perioodid) kasutada, siis oleks kõige mõistlikum selline kokkulepe ka fikseerida (mitte ainult tööandja poolt ühepoolselt ajakavaga kehtestada). Puhkust, millele töötajal on õigus, aga mille kasutamise aega ajakavas ei ole, võib töötaja kasutada enda poolt valitud ajal 14päevase etteteatamisega.

Vastas advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

Uudised

Tööriistad